Na evropskem prvenstvu v standardnih plesih ni bilo dobrega rezultata. Naša para na repu lestvice!

Patrik Klun in Maruša Rako sta zasedla 46. mesto; Žan in Ana Stajan delitev zadnjih štirih mest

Ana in Žan Stajan ter Patrik Klun in Maruša Rako (foto: Aleksej Rubtsov)

Iz Kišinjeva v Moldaviji ne prihajajo ravno bleščeče plesne novice. Starejši mladinci so 14. oktobra plesali na evropskem prvenstvu v standardnih plesih in naša dva para sta zasedla naslednje uvrstitve. Državna prvaka Patrik Klun in Maruša Rako sta dosegla 46. mesto, tretja z državnega prvenstva, Žan in Ana Stajan, pa celo rep lestvice in delita 50. do 53. mesto. Plesalo je namreč 53 plesnih parov, v sodniškem panelu pa ni bilo našega predstavnika.

Alekseja Rubtseva se boste spomnili iz oddaje Zvezde plešejo, kjer je plesal s Tinkaro Fortuna. (Foto: POP TV)

Uradni spremljevalec obeh parov je bil Aleksej Rubtsov in za naš portal komentiral: “Na evropskem prvenstvu nam letos ni uspelo pokazati dobrega rezultata. Primanjkovalo nam je energije, discipline in izkušenj velikih tekmovanj. Naša starejše mladinska para sta dala vse od sebe, samo to je bilo premalo za dober dosežek. Morata se naučiti, kako se boriš na velikih tekmah, vsekakor pa biti bolj spretna in močna v množici odličnih parov. Oba para sta nedvomno pridobila motivacijo in realno sliko današnjega plesnega sveta, ki ne stoji na mestu. Nas še čaka veliko trdega dela. Ne smemo biti žalostni, ker za to ni časa, in ne učimo se samo iz dobrih rezultatov. Para sta hvaležna in ponosna, da zastopata našo državo, in se zavedata, da imata s tem možnosti pridobivati pomembne izkušnje za prihodnje uspehe. Po vrnitvi bo vsak par s svojimi trenerji naredil analizo in nadaljeval z učinkovitejšimi treningi.” Alekseju se zahvaljujem za tako iskrene besede in lahko ga še dodatno pohvalim, saj mi je pisal sam od sebe. Do zdaj sem namreč vsakič znova prosila za izjave. Upam, da nadaljujejo uradni spremljevalci komunikacijo v Aleksejevem stilu, jasno pa upam, da se pari začnejo zavedati resnosti plesne situacije na mednarodnih tekmovanjih. Konkurenca je neizprosna.

Vladislav Untu in Polina Barišnikova na lanskem evropskem prvenstvu

Zmago sta si priplesala aktualna evropska prvaka v latinu in kombinaciji desetih plesov, Moldavca Vladislav Untu in Polina Barišnikova.