Maja Radojevič. Na eno oko skozi objektiv, z drugim po odru

Vedno me veseli, ko na moj mejl prileti novica o talentih, ki so na kakršenkoli način povezani s plesom. Tako sem ob letni produkciji oddelka za sodobni ples na SVŠGL prejela odlične fotografije Maje Radojevič.

Maja Radojevič je aktivni ples zamenjala za aktivno plesno fotografijo.
Maja je bila dijakinja omenjene srednje šole, trenutno pa študira na IAM – Inštitut in akademija za multimedije. "Multimedijska produkcija me je že od nekdaj zanimala, vedno sem fotografirala in snemala sošolke, prijatelje in dogodke na katerih smo bili. Tudi ples mi je blizu in bo vedno del mene, zato sem se odločila združiti vse skupaj in začela sodelovati z nekdanjo šolo. Tako že drugo leto fotografiram in snemam predstave. Toda delo se konča šele takrat, ko pod budnim očesom mentorice Ane Čigon poskrbim tudi za montažo vseh predstav, ki jih dijaki dobijo na DVD-ju v last. Ta zadnja produkcija ni bila edina izkušnja, saj poskušam iti na čimveč plesnih predstav, da si nabiram izkušnje in napredujem," je dejala za naš portal.
Poleg sodobnega plesa in baleta je plesala tudi hiphop v nekaj plesnih šolah, a jo je bolj kot sam ples omrežila plesna fotografija. "Pri plesni fotografiji je po mojem mnenju potrebno imeti oči na pecljih, saj se ogromno dogaja. Običajno na eno oko gledam skozi objektiv z drugim pa po ostalem odru, da česa ne zamudim. Pri tej fotografiji mi pomagajo tudi izkušnje iz plesa, saj vnaprej vidim kakšne gibe imajo in kako se odvijajo na primer, kdaj so vzeli odriv za skok, ki ga potem slikam v pravem času. Pomaga pa mi tudi, da grem pred predstavo vsaj na ene vaje, kjer samo opazujem, saj si koreografijo hitro zapomnim in kasneje vem, kako se premikajo, kje so najboljše točke za slikati in podobno."
Oglejte si nekaj njenih fotografij, ki so nastale na zadnji produkciji SVŠGL, kaj več pa vas čaka na njeni FB-strani na linku https://www.facebook.com/radojevicmaya
Jaz pa sem prepričana, da Maja pogumno koraka proti oznaki odlična plesna fotografinja.
View Gallery 9 Photos