Ljubitelji svinganja, pozor! Ves ta swing prihaja v Ljubljano

Dan Guest in Gemma Barson …

Od 11. do 13. aprila se bo v Ljubljani odvijal drugi All That Swing Festival. Plesno društvo SwingKids je tokrat k nam povabilo učitelje iz Velike Britanije in Avstrije.

All That Swing Festival 2013 …
Festival je namenjen slovenskim in tujim plesalcem swinga, pripravili pa so tudi program za vse, ki bi se radi prvič  preizkusili v swingu. “Že po nekaj urah vaj lahko swing obvladaš dovolj, da se na plesišču zabavaš,” je poudaril plesni učitelj in eden od organizatorjev festivala Krištof Zupančič. Začetniki bodo na festivalskih delavnicah najprej spoznali East coast six-count swing. “SwingKidsi radi povemo, da je six-count najboljši začetek, prek katerega spoznaš osnove gibanja, ritma, vodenja in sledenja. Ko plesalcem to pride v kri, ostale swing plese osvojijo brez težav,” svoje izkušnje opisuje Krištof.
… (Foto: Stojan Penko) …
 Na All That Swing Festivalu pa bodo udeleženci poleg six-count swinga pridobili in nadgradili tudi znanje drugih swing plesov: najpopularnejšega lindy hopa, romantične ali hitre balboe, slavnega charlestona iz dvajsetih in mlajšega lindy charlestona. Pri tem jim bodo poleg slovenskih pomagali priznani učitelji iz tujine.
… Dan in Gemma v elementu …
Dan Guest in Gemma Barson prihajata iz Velike Britanije. Tam je Dan osvojil naslov prvaka v lindy hopu. Pleše in uči številne zvrsti swinga, zlasti pa se odlikuje v lindy hopu, balboi, laminu in 20′ charlestonu. Je eden najbolj cenjenih in iskanih britanskih učiteljev, ki poleg swinga samega obvlada tudi njegovo zgodovino. Svoja predavanja o zgodovini swing plesov popestri z legendarnimi črno-belimi videoposnetki.
Gemma je ustanovna članica in bivša predsednica društva Cambridge Lindy Hoppers. Bila je tudi društvena učiteljica in koreografinja. Trenutno nastopa s plesno skupino Sophisticated Ladies in predaja znanje na mednarodnih plesnih festivalih.
… Sandra Hartbach in Axel Schwarz …
Sandra Hartbach in Axel Schwarz iz Avstrije sta že lani poučevala na All That Swing Festivalu. Svojo plesno pot sta začela z družabnimi plesi, navdušenja nad swingom pa sta se “nalezla”  zaradi njegove značilne glasbe. Danes raziskujeta tudi manj znane swing plese, ki jih kombinirata z jazzom in standardnimi plesi. Že lani sta dokazala, da znata učence navdušiti tudi pri piljenju zahtevnih plesnih tehnik, zato se udeleženci delavnic veselijo njunega povratka.
… SwingKids …
Festival seveda ne bi bil popoln brez večernih zabav v slogu štiridesetih in petdesetih. V okviru  All That Swing Festivala se bodo zgodili trije plesni večeri. V soboto bodo The SwingTones plesalcem igrali charleston, swing, rock’n’roll in rockabilly glasbo.
… (Foto: Marko Feist) …
Več informacij na: www.allthatswing.eu  info@allthatswing.eu | Polona Gerželj 051 343 332051 343 332

View Gallery 11 Photos