La Rosa del Penal. Strasten flamenko, petje, kitara in violina

12. februarja bodo na svoj račun prišli vsi navdušenci flamenka. Na odru SiTi Teatra se bo namreč odvijala predstava La Rosa del Penal, ki vključuje ples, petje, kitaro, violino in igro, ki je nastala pod taktirko Saške Sašić La Sali in Anje Mejač. Ustvarjalki predstave je za podvig navdušila istoimenska pesem Antonia Moline, javnosti pa se je prvič predstavila novembra lani na filmskem festival CIBRA (Festival del Cine y la Palabra, La Puebla de Montalbán, Toledo) novembra 2013.

Gledalci bodo tako priče plesno-glasbeni uprizoritvi zgodbe o zaporniku, obsedenim z vrtnico. Medtem ko zapornik žalosten in sam gnije za rešetkami zapora, se popek na svobodi razvija v vrtnico. Ko jo ugleda skozi zamreženo okno, ga obsedeta njena nedolžnost in lepota in se na vso moč zaljubi vanjo. Pogled skozi okno postane njegova največja sreča in pobeg iz zapora ter združitev z njo njegovo najmočnejše hrepenenje. Vendar sčasoma zaljubljeni zapornik ugotovi, da se tudi vrtnica stara, in da v svojem življenju trpi. Tako si raje kot soočenje z njenim propadom, izbere ostati v zaporu in jo obdržati lepo in mlado svojem srcu.
Saška La Sali je svoje prve flamenko korake zaplesala v rodnem Beogradu, kaj kmalu pa je plesno pot nadaljevala v Madridu in svoje znanje izpopolnjevala pri številnih priznanih profesorjih flamenka. Odlikujejo jo številni nastopi tako v Madridu kot tudi v mestih držav bivše Jugoslavije, oder je delila celo s Pacom de Lucia, poleg tega pa pod njeno taktirko že dve leti poteka festival flamenka v Zagrebu.
Anja Mejač, ki je svoje prve plesne korake naredila že v rani mladosti, in sicer v plesni šoli Kazina, kjer je plesala jazz balet in step in osvojila nemalo državnih, evropskih in svetovnih priznanj. S flamenkom se je spoznala že v Ljubljani, kaj kmalu pa se je odločila svoje znanje izpopolniti na priznani madridski plesni akademiji Amor de Dios. Španskemu občinstvu se je že predstavila na številnih ‘’tablaos’’ ter na filmskem festivalu CIBRA, kjer se je javnosti skupaj s Saško La Sali predstavila z avtorsko predstavo, kateri bomo priče tudi na ljubljanskem odru. Kako do vstopnic pa si poglejte na linku http://www.sititeater.si/sl/drugi_dogodki/predstava_flamenka_la_rosa_del_penal/