KUD Baobab odpira vrata!

V KUD-u Baobab se s polno paro pripravljajo na novo sezono. Po julijskih poletnih delavnicah na Visu se z rednimi plesnimi in glasbenimi tečaji znova selijo v središče Ljubljane, v Studio Babab na Parmovi ulici. Vse navdušence vabijo na “Dneve odprtih vrat”, ki bodo potekali od 19. do 23. septembra, kjer boste lahko izbirali med pestro ponudbo tečajniških programov.

V letošnji sezoni pripravljajo vrsto dogodkov, ki se bodo odvijali tako v prestolnici kot tudi drugod po Sloveniji. Že ta konec tedna, natančneje v soboto in nedeljo, pripravljajo v okviru projekta Izrazni svet Afriške kulture 4/ISAK 4 številne brezplačne plesne, bobnarske in pevske delavnice, koncerte ter predstavo za otroke v Mariboru in na Ptuju. Novost letošnje sezone so tudi organizirane brezplačne delavnice afro sodobnega plesa za mlade plesalce.
Projekt ISAK 4 delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007 – 2013, razvojne prioritete: "Enakost možnosti in spodbujanje socialne vključenosti"; prednostne usmeritve: "Dvig zaposljivosti ranljivih družbenih skupin na področju kulture in podpora njihovi socialni vključenosti”. Namenska sredstva EU predstavljajo 85 odstotkov celotnih upravičenih stroškov in namenska sredstva slovenske udeležbe 15 odstotkov celotnih upravičenih stroškov
Pod vodstvom plesalke Dalande Diallo se že tretje leto zapored združujejo v edinstven pevski zbor Sankofa Afričani, njihovi potomci in družinski člani. Že v nedeljo bodo z avdicijo za nove člane zbora, izbrali tiste, ki radi plešejo, pojejo nastopajo, obenem pa so resni in angažirani.
Konec leta, 30. in 31. decembra, bodo sklenili s ponovitvijo uspešnice plesno-glasbene predstave Dia Diasso Diasspora, avtorice Maše Kagao Knez v Cankarjevem domu.
Prenovljeno spletno stran KUD-A Baobab si lahko ogledate na: www.baobab.si
View Gallery 7 Photos