Kranj Open – 1st Diamant cup je minil. Ta vikend pa že svetovno v latinu za člane.

Miha Žerjav in Valerija Musina sta trenutno naš najboljši par v latinu. (Foto: Jernej Rihar)

September je neverjetno plesni mesec in dogodki se vrstijo eden za drugim. Včasih nas doletita celo po dve plesni premieri na isti večer ali pa nas povabite na predstavo, na katero s kolegico Daliborko Podboj prihitiva s kakšnega drugega projekta. In ni videti konca, kar nas neizmerno veseli. Manj je denarja, več je plesne produkcije.

V Kranju sta tekmovala Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc …
Tudi plesna tekmovanja so v polnem zamahu. V Kranju je naša ekipa manjkala, je pa zato bil tam fotograf Jernej Rihar, ki mu je uspelo ujeti kar precej atraktivnih plesnih figur tekmovalnih parov. Rezultate si lahko ogledate na uradni strani Mednarodne plesne zveze WDSF, saj je bila kranjska tekma, ki jo je organiziral plesni klub Diamant, tekma najvišjega ranga in je štela za točke na mednarodni lestvici.
… Ivan Jarnec in Ana Ekart …
… Roman Maček in Elena Karasova …
… David Odstrcil in Tara Bohak …
… Jaka Podgoršek in Katarina Matuš …
… Marko in Natja Orehek … (foto: Jernej Rihar)
Plesalce športnega plesa v članski, starejšemladinski in mladinski kategoriji pa čakajo tja do decembra svetovna prvenstva. Prvega, neuradnega oz. tistega, ki ne šteje za uradno svetovno prvenstvo in se je odvijalo isti vikend kot kranjska tekma do 21 let, sta se že udeležila Miha Žerjav in Valerija Musina. V Pragi sta bila 27. v konkurenci 78 parov. Med sodnicami je bila naša Meta Zagorc. Miha in Valerija se odpravljata na Kitajsko v Čengdu, tam se bo v soboto, 24. septembra, odvijalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih. Na letošnjem evropskem prvenstvu sta med enainsedemdesetimi pari zasedla 56. do 57. mesto. Zdaj že bivši dvojec Miha Vodičar in Irina Vasilevska sta, še kot državna prvaka, zasedla šestindvajseto mesto.
… Zala Fuchs …
Naš drugi par, Vitalii Zakharov in Zala Fuchs, pa sta že na Kitajskem, kjer trenirata že nekaj dni, da nadoknadita zamujeno. Zala in Vitalii nista veliko trenirala od zadnje skupne tekme, ki je bila v Stuttgartu (German Open, op. a.), saj je Vitalii imel težave z vizo in ni mogel v Slovenijo, zato si želita odplesati najbolje, kot je v danih okoliščinah možno. Lani na Dunaju sta bila 43., naš drugi par, zdaj tudi že bivši dvojec, Matej & Anja Pritekelj, sta zasedla delitev 70. do 72. mesta. Uradna spremljevalka obeh parov na Kitajskem bo plesna trenerka in sodnica Barbara Nagode Ambrož.
… Barbara Nagode Ambrož bo spremljevalka naših dveh parov …
Aktualna evropska prvaka, Gabriele Goffredo in Anna Matus, si želita obraniti naslov svetovnih prvakov, ki sta si ga priplesala lani na Dunaju. Če jima uspe, ju čaka še denarna nagrada v višini 6000 evrov. Drugouvrščeni par bo bogatejši za 4000 evrov, tretji pa bo prejel 3500 evrov. Pari od 13. do 24. mesta prejmejo vsak po 600 evrov.
Aktualna evropska in svetovna prvaka v latinu Gabrielle Goffredo in Anna Matus.
Organizator plača tudi stroške bivanja, prevoz pa je na plečih sodelujočega para. V našem primeru v domeni Plesne zveze Slovenije. V dvorani Dujiangyan Feilong Stadium se bo poleg svetovnega prvenstva v latinu odvijalo še svetovno prvenstvo v šovu standard in latin. O uvrstitvah bom poročala v nedeljo.

View Gallery 10 Photos