Kraljeva nova plesalka s krokodilom na blackpulskem parketu

Matej Kralj in Olesja Mokrova nov ruski par.

Letos februarja se je z lepim, a tudi odkritim pismom naslovljenim na Plesno zvezo Slovenije od plesanja za našo državo poslovil še eden od stebrov slovenskega tekmovalnega plesa. Matej Kralj se je namreč odločil, da prestopi v rusko plesno zvezo in si je v Moskvi našel novo partnerico, ki je zamenjala njegovo sestro Špelo. Z marcem je začel plesati z Olesjo Mokrovo, ki je tik pred tem prekinila sodelovanje s svojim dotedanjim soplesalcem Sergejem Peškunim.

Nova slovensko-ruska naveza.
Matej v Moskvi tudi živi in trenira, občasno pa pride v Ljubljano. In na zadnjem obisku ju je s soplesalko pot zanesla tudi na Stari trg v Ljubljani, kjer ima svojo hišo kreacij modna oblikovalka Irena Rugelj Krajcer, sicer žena nekdanjega vrhunskega plesalca in zdaj uspešnega trenerja Mateja Krajcerja.
Modna oblikovalka Irena Rugelj Krajcer z možem plesalcem in trenerjem Matejem Krajcerjem.
Njen Podium je navdušil Olesjo Mokrovo, ki je takoj naročila kar dve kreaciji by Irena Rugelj Krajcer, ki jih je potrebovala za letošnji Blackpool. "Takoj si je izbrala eno, drugo pa naročila. Obleka "Stunning Crock" je bila skreirana posebej zanjo. Skico sem ji predstavila že naslednji dan, malo več časa sem porabila za iskanje primernih materialov, saj mi je pomembno, da je blago vrhunske kvalitete in tukaj nikoli ne šparam. Tokrat sem izbrala jersey in svilo. Edina njena želja je bila globoka siva barva in odprt hrbet, ostalo je zaupala meni. Obleka ima več načinov nošenja, je pravi transformer, vsekakor pa, tako kot vsaka moja kreacija, poudari ženskost, eleganco, doda kapljico flirta in glamurja ter možnost ustvarjalnosti z dodelanim dizajnom. Ker je bila obleka dokončana, dan preden bi "odpotovala" v London, sem še isti dan na hitro organizirala fotoshooting z mojo že uigrano ekipo: manekenko, plesalko in bivšo miss športa Leo Perovšek, mojstrico ličenja Aleksandro Nikolič MUA in fotografom Domnom Blenkušem. In že naslednje jutro jo je zapakirano v nežno roza barvo v Blackpool odpeljala moja prijateljica Sanja Arlič, ki se je udeležila blackpoolske tekme," je za naš portal povedala Irena.
Krokodil na sto načinov …
Znano je namreč, da morajo tako plesalke kot obiskovalke tudi izven tekmovanja nositi večerne toalete. " Večerne obleke na vsakoletni najprestižnejši plesni tekmi Blackpool Championship je "must have" in se nanj plesalke začnejo pripravljati veliko prej. Ker tekma traja nekaj dni, je tudi večerov in izhodov v prelepih oblekah več. Zato sem vesela, da Olesya tokrat nosi kar dve moji kreaciji "Stunning Crock" (Čudovit krokodil) in "Blue Tulip "(Modri tulipan).
… skica …
Obe sta multifunkcionalni in se z njimi da poigrati. Vem, da bo v njih neponovljiva. Ko vsako obleko delaš z dušo in vsak trenutek od začetka do konca daš od sebe vse, kar znaš in čutiš, takrat veš, da nastaja nekaj posebnega. Vsaka moja obleka je edinstvena, dodelana, je vrhunsko izdelana in je namenjena resnični ženski – lepi od znotraj". Sicer pa sta Matej in Olesja na letošnjem Blackpoolu, ki se je končal v petek zvečer s tekmovanjem profesionalcev v standardnih plesih, zasedla triindvajseto mesto v kategoriji vzhajajočih zvezd in devetintrideseto mesto med amaterji v standardnih plesih.

View Gallery 6 Photos