Ko pade noč, zaplešejo kresničke in oddelek za sodobni ples

V nedeljo, 6. aprila 2014, bo v dveh predstavah, ob 11.00 in 18.30 uri, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani zaživel skupni projekt Konservatorija za glasbo in balet z GAO arhitekti (kostumografija in scenografija).

Letošnja plesna predstava učenk in učencev Oddelka za sodobni ples je splet različnih dogodkov, pojavov in značilnosti življenja ljudi, živali in narave, ponoči. Noč ima svojo moč …, pravijo mnogi, plesalci pa pravijo, da je noč lahko tudi čudovita priložnost za plesne spodbude in ustvarjalnost. Ko Sonce izgine za obzorjem in Zemlji odvzame svojo toploto in svetlobo, Mesec tiho čaka na nebu, pripravljen, da usmeri svojo bledo svetlobo v mrak. Za mnoge je to konec dneva, čas za spanje, za druge pa se pravkar začne …
Zato vabljeni v skrivnostni svet teme in njenih pojavov, na nočno plesno potovanje štirih malih plesalk – kresničk, ki bodo v koreografijah plesnih pedagoginj Jane Kovač Valdés in Sabine Schwenner gledalce popeljale v svet plesa, ustvarjalnega giba in plesne izpovednosti mladih.
Jana Kovač Valdes praznuje trideseto obletnico pedagoškega dela.
Predstava obeležuje tudi 30-letnico pedagoškega delovanja plesne pedagoginje Jane Kovač Valdes, ki svoje življenje posveča delu z otroki in mladimi na področju ustvarjalnega giba in sodobnega plesa.
View Gallery 6 Photos