ImPulsTanz je končan. Oglejte si ekskluzivno reportažo v Paradi plesa!

Jose Agudo na zaključni predstavitvi plesnih delavnic (foto: Yako One)

Vabljeni k ogledu ekskluzivne reportaže z Dunaja, kjer se je med 7. julijem in 7. avgustom odvijal festival sodobnega plesa ImPulsTanz!

V mesecu dni je ImPulsTanz predstavil 122 predstav, vključno z 11 dodatnimi predstavami, v gledališča in muzeje je privabil več kot 44.600 obiskovalcev in dosegel okoli 97-odstotno zasedenost.

Urša Rupnik je že desetletje asistentka Joeju Alegadu na njegovih delavnicah na Dunaju.

Velik uspeh je predstavljalo tudi 230 delavnic in raziskovalnih projektov, od katerih jih je bilo zaradi velikega povpraševanja v program dodanih devet. To znese 42.100 obiskanih posameznih ur. Več kot 10.000 zainteresiranih je uživalo v Arsenalu.

Public Moves je hit poletja.

16.400 ljudi se je udeležilo 128 brezplačnih plesnih tečajev na Public Moves, ki jih podpira AK Wien, na javnih mestih, 5000 pa še zunaj uradnih plesišč.

Salim Gauwloos je bil rekorder dunajskih delavnic; odvodil jih je namreč kar 61.

V festivalskem salonu ImPulsTanz v Burgtheater Vestibül in na zabavah v Kasinu am Schwarzenbergplatz je v 32 večerih plesalo 30.000 ljudi.

Številke govorijo zase, naj vas povabim, da za vas spregovorijo tudi nekateri ustvarjalci, ki bodo oblikovali današnjo reportažo.

Direktor festivala Karl Regensburger na zaključni tiskovni konferenci; naš portal je tudi medijski partner festivala.

To so: direktor festivala Karl Regensburger, kuratorka plesnih delavnic Fio Losin, slovenska plesalka Urša Rupnik, pedagogi Jose Agudo, Sade Alleyne, Salim Gauwloos, Archie Burnett, Comford Fedoke, umetniki Damien Jalet, Ana Pi, Clara Furey

Svetovna hip-hop zvezda Comford Fedoke bo v oddaji spregovorila tudi o breakingu, ki postaja del olimpijskih iger.

Vabljeni pred zaslone danes zgodaj zvečer ob 18.45 na TV3, ker veste, da je dan s plesom odličen dan!