Fiona Johnson. Temnordeča Slovenija odpihnila svetovno prvenstvo v hip-hopu, breaku in electric boogieju!

Fiona Johnson (Foto: Milo Fabian)

Predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese Fiona Johnson odpovedala svetovno prvenstvo

Pred dnevi sem objavila intervju s Fiono Johnson, predsednico sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije in podpredsednico mednarodne plesne zveze IDO, v katerem je napovedala organizacijo svetovnega prvenstva v treh popularnih stilih hip-hopu, electric boogieju in break danceu.

Dobri časi, ko so tekmovanja potekala v živo.

Žal mi je danes sporočila, da svetovno prvenstvo odpade predvsem zato, ker je Slovenija na covid zemljevidu obarvana temno rdeče in posledično plesalci, ki bi se udeležili tekmovanja, ne morejo tvegati potovanja v našo deželo. “Iskreno mi je hudo in sem razočarana, ker se že dve leti skupaj z IO sekcije MTP trudimo in iščemo vse mogoče načine, da ples na nacionalni in mednarodni ravni obstane. Organizacija velikega plesnega tekmovanja ni majhen zalogaj in v današnjih razmerah je pa to pravi podvig. Dnevna rotacija 500 tekmovalcev, brez gledalcev z vsemi covid restrikcijami ni enaka kot pri dveh ekipah po 30 ljudi, da o finančnih obveznostih štiridnevnega tekmovanja niti ne govorimo (opomba: takšno tekmovanje stane okoli 90.000 evrov), in javna slika Slovenije navzven nam res ni pomagala. Države EU in izven so ob številkah, ki rastejo, in raznih poročanjih s strani naših medijev enostavno odpovedale svoje sodelovanje oziroma zmanjšale ekipe na minimum. Tekmovanje vseeno mora biti regularno in ne vidim smisla v organizaciji razširjenega državnega prvenstva. Iskreno upam, da se bodo velika tekmovanja lahko vrnila nazaj v plesne dvorane in odre, kamor spadajo,” je za naš portal sporočila Fiona. Tekmovanje bi se moralo odvijati novembra v Celju in razočaranje plesalcev in koreografov je bilo gotovo ogromno, ko so prejeli Fionino obvestilo o odpovedi: “Spoštovani klubi, spoštovani plesalci, glede na skoraj nične preliminarne prijave in klice ter maile, ki smo jih prejeli glede organizacije SP v Celju, glede na rastoče številke okuženih in temno rdečo obarvanost Slovenije na evropskem covid semaforju ter možnost ponovnega zaprtja države je Plesna zveza Slovenije – sekcija za moderne tekmovalne plese žal primorana odpovedati Svetovno prvenstvo v HH, BD in EB v Celju.”

Fiona s Ksenijo Gorjačevo na enem od tekmovanj The best of the best, ki si ga je zamislila prav Fiona.

Fiona je sicer optimistična, a ne prepričana, koliko lahko še zdržijo plesni ustvarjalci in vsi, ki so jim tekmovanja seveda spodbuda, motivacija, potrditev in nenazadnje tudi zaslužek. Kameleonski časi in tako se moramo prilagajati tudi mi vsi.