Dušan Vodlan tokrat s karibskim festivalom!

Dušan Vodlan, na fotografiji s plesalko Ano Mesec, ne miruje in pripravlja nove podvige. (Foto: Marko Mesec)

Bachato, merengue in salso se boste učili kar na slovenskih tleh.

Zakaj si se odločil za tovrsten festival, ki je seveda po tematiki in stilu zelo specializiran?
Ja, res je zelo specializiran, in ravno zaradi tega in ker menim, da je pri nas premalo razvit v smislu tekmovanja. Je sicer kar nekaj šol in skupin, ki gojijo ta stil, toda le kot rekreacijo in zabavo. To sem imel že nekaj časa v glavi in smo si tudi na IO UPZS zadali kot enega od ciljev. Seveda pa je vedno v življenju tako, da ko se začneš z nečim notranje ukvarjati in o tem razmišljaš, se hitro pojavi prava možnost. Najprej smo razmišljali o tem, da bi naredili Slovenija open v latinu in karibskih plesih prihodnje leto. Letos pa bi jaz obiskal podoben open v Varšavi. No pa se je zgodilo nekaj in jaz pravim, da ni naključij, ampak če si raziskovalec in iskalec, zalezovalec ter greš po poti srca, se vse lahko zgodi. Tako sem dobil notranji glas, da naj grem v Rogaško na Rolly Open v maju letos. Tam sem poleg drugih spoznal tudi Roberta Trigona iz Portorika (Roberto sicer živi v Sloveniji, op. u.). Beseda je dala besedo in smo že v promociji za naš tridnevni poletni Caribbean festival, ki se bo zgodil od 20. do 22. 08. 2021 v Krškem. Pred kratkim sem dobil še vabilo, da 9. in 10. 10. 2021 sodim na evropskem prvenstvu v latinu in karibskih plesih v Varšavi.

Roberto Trigona

Katere od karibskih zvrsti so pri nas najpopularnejše?
V WADF-sistemu so tekmovanja v bachati, merengue in salsi, in sicer v solo, parih, malih skupinah in velikih skupinah. In te so tudi pri nas najpopularnejše.
Koliko plesalcev se pravzaprav ukvarja z različnimi oblikami karibskih stilov?
Tega podatka nima niti okvirno, saj sem o tem začel šele razmišljati pred kratkim.
Kdo bodo sodniki?
Naš letošnji festival nima značaja tekmovanja, temveč učenja teh plesov. Tečaji bodo za začetnike kot tudi za nadaljevalce. Posebnost pa je en tečaj za učitelje plesa, ki bodo lahko pridobili certifikat za koreografa/trenerja za karibske plese pri WADF in UPZS. Vsak večer festivala bomo imeli karibski večer z zabavo in z DJ Soul Boricuo (Roberto).

Vabljeni na plesni večer 31. julija v Krško

Koliko udeležencev pričakuješ?
Vsakega, ki se bo udeležil festivala, bomo izredno veseli, ker to prvič delamo, bi bili vsi zadovoljni s 30 do 40 pari. Vesele počitnice in vabljeni na naše aktivnosti. Že 31. julija bomo imeli zabavo z DJ Soul Boricuo v Krškem kot napoved za naš festival v avgustu.
Potem pa naj bo, kot praviš, sledimo notranjemu glasu in plešemo karibsko.