Dušan Vodlan in Lukci stepali na dubrovniškem Stradunu

Od 19. do 23. avgusta je v Dubrovniku potekal Dubrovnik Tap Festival, ki se ga je letos udeležilo kar osem step plesalcev iz PK Lukec. Za odlično organizacijo je poskrbel tamkajšnji Plesni klub Step&Jazz.

… Chloe Arnold in Lukec Tap Team …
V petih dneh pestrega festivalskega dogajanja so bile v ospredju delavnice s priznanimi ameriškimi strokovnjaki stepa, in sicer Chloem Arnoldom, Jasonom Samuelsom Smithom in Michelle Dorrance. Na najvišjem nivoju delavnic (advance) so sodelovali Sebastijan Vodlan, Brina Lukež, Teja Volčanjk in Luka Vodlan. Na srednjem nivoju (intermediate) pa so plesale Sara Jurkas Omerzo, Lena Škoda, Špela Murenc in Dana De Costa. Za festival je že v maju potekal natečaj za štipendijo oziroma brezplačno udeležbo na festivalu in to si je prislužila naša plesalka Sara Jurkas Omerzo.
… Jason Samuels Smith in Lukec Tap Team …
Poleg vsakodnevnega delovnega programa je bilo v sklopu festivala organiziranih kar nekaj spremljevalnih zabavnih aktivnosti. Pravi plesni spektakel so pripravili ameriški plesni učitelji, ki so nastopili na koncertu, ki je bil v gledališču na mestnem obzidju. Naslednji dan so se plesalci zbrali na večerni vožnji z ladjico, na kateri je potekal tudi tako imenovani cuting contest ali battle na ladijski palubi. Na festivalu je bil organiziran še student showcase, na katerem so nastopili tudi člani PK Lukec, ki so navdušili tako publiko kot ameriške plesne pedagoge. Zadnji dan so se plesalci preizkusili tudi v step jamu v centru mesta na Stradunu. Enkraten festival se je končan s piknikom na plaži in z nočnim kopanjem za najpogumnejše.
… Michelle Dorrance in Lukec Tap Team …
Plesalcem stepa iz PK Lukec je festival prinesel ogromno novega znanja in izkušenj, ki ga bodo lahko s pridom uporabljali pri pripravi na nova
tekmovanja v prihajajoči sezoni. Največje tekmovanje bo že v prvem delu sezone in to bo svetovno prvenstvo, ki bo v začetku decembra v Nemčiji,
kjer plesalci Lukca tudi letos ciljajo na najvišja mesta.
View Gallery 5 Photos