Državno prvenstvo v kombinaciji desetih plesov pred vrati. Rezultati menda že znani?!

Jure Bergant in Milana Chekanova branita naslov državnega prvaka med člani. (Foto: Marko Mesec)

V nedeljo, 23. junija, se bo v Novem mestu (dvorana Leona Štuklja) v organizaciji Plesnega studia Novo mesto odvijal prvi tekmovalni dan za kombinatorce v desetih plesih, za plesalce v kategoriji para ples in pa plesalce v rokenrolu. Že šesto leto zapored je omenjena kombinacija del skupnega tekmovalnega tedna, v katerem kraljujejo plesalci modernih tekmovalnih plesov. O datumu se že nekaj časa krešejo mnenja, ali je konec junija primerno poslati na parket že precej utrujene in naveličane plesalce ali bi bilo bolje datum državnega prvenstva v desetih plesih prestaviti na jesen, kot je bila to praksa pred leti. "Plesalci imajo na začetku nove sezone motivacijo za delo, imajo takoj cilj, h kateremu stremijo. Konec junija pa smo res vsi že siti drug drugega in komaj čakamo počitnice, da si lahko odpočijemo eden od drugega," je za naš portal komentiral eden od  trenerjev, ki pa ne želi biti imenovan. Bom vprašala v nedeljo, kaj o ideji premika menijo v sekciji za standard in latin pri Plesni zvezi Slovenije. 

Na lanski kombinaciji v Medvodah

Pogled na trenutno štartno listo pove, da bo tekmovalo 40 plesnih parov, a verjetno bo realna nedeljska slika še nekoliko drugačna. Dva para med mlajšimi pionirji, šest med pionirji, sedem med mlajšimi mladinci, osem med mladinci, deset parov med starejšimi mladinci, en par in avtomatično že državna prvaka bosta zakonca Razinger. Med člani pa bo tekmovalo šest parov in naslov prvaka bosta branila Jure Bergant in Milana Chekanova.

Ivan Jarnec in Ana Ekart nista zadovoljna z rezultati letošnje sezone.

Na listi ni Ivana Jarneca in Ane Ekart, ni ju bilo niti lani, ker je bil Ivan poškodovan. Na moje vprašanje, kaj se z njima dogaja, je bil Ivan zelo direkten: "Spoštovani. Rezultati se kot ponavadi vedo vnaprej. Hvala za razumevanje." Anino izjavo pa si preberite v rubriki Ritem izjav. Med člani plešejo štirje pari iz PK Feniks, po en par pa iz mariborske Sambe in Salsera. Mogoče pa se zgodi čudež in razplet vendarle ne bo enak lanskemu.

Gregor Remih in Lana Hrašovec iz Kazine sta aktualna državna prvaka v latinu v kategoriji mlajših pionirjev.

Med mlajšimi pionirji lahko recimo zmagata državna prvaka v latinu, Gregor Remih in Lana Hrašovec iz Kazine, saj sta njuna konkurenta, Alex Belaj in Kalista Olivia Švarc iz Feniksa, tretja v latinu in druga v standardu. Natalija Banovič gotovo računa na zmago para Jaka Mihalič Rader in Maja Vočanec, saj sta državna prvaka v latinu med pionirji.

Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martič na lanski tekmi

Samba je nepremagljiva tudi med mlajšimi mladinci. Tim Stajan in Tanisa Potočnik Martič imata dva naslova že v žepu in lahko se zgodi samo čudež, da ne zmagata še kombinacije. Enej Eržen in Tara Por iz Diamanta sta bila v latinu aprila nepremagljiva in si priplesala naslov najboljšega mladinskega para v državi. Njuna klubska kolega, Vid Šteinfielser in Zara Avsec, pa sta bila druga v standardu. Zmagovalcev, Tiana Abdakoviča in Line Kuduzovič, ni na štartni listi kombinacije.

Nino Djordjević in Ana Gedl sta zmagala latin med starejšimi mladinci.

Med starejšimi mladinci pa bosta dala vse od sebe Nino Djordjevič in Ana Gedl, zmagovalca latina, ter Patrik Klun in Maruša Rako, zmagovalca standarda. Na listi še vedno ni poškodovanega Brina Hladeta in Laure Walter.

Eden od sodnikov bo Matej Krajcer iz PK Feniks.

O tem, kakšne bodo uvrstitve in kdo bo dejansko stal na stopničkah, bodo seveda odločali sodniki. Čeprav naj bi bili slednji znani šele na dan tekmovanja, vam jih jaz razkrivam že zdaj: Dejan Kolenc, Matej Krajcer, Brane Križnar, Mateja Mazovec, Andrej Novotny, Marko Vodnik in Meta Zagorc. Delegatka Plesne zveze bo Nataša Ambrož; vodja tekmovanja je Robert Grmek, ki je tudi odgovoren za celotno državno prvenstvo. Verjetno bo tekmo v svojem prepoznavnem stilu vodila, kot že nekajkrat do zdaj, Urška Pocajt. O vrtenju glasbe ni za zdaj še ničesar slišati. DJ Vedran (Vedran Čelič, trener v PK Feniks, op. u.), v kakšni vlogi boš na tekmi?

Vedran Čelić je sinonim za vrtenje dobre glasbe na tekmovanjih.

Sodniki bodo ocenjevali tudi plesalce v kategoriji para ples, ki bodo na parket stopili prvi, in sicer ob okoli 11.40, kot je napisano na urniku. Na štartni listi so: Miha Rednak in Breda Košir, Amir Alibabić in Kaja Cizelj, Nino Batagelj in Sara Štirn, aktualna državna prvaka Roman Maček in Martina Smodiš ter Klemen Dremelj in Lara Nedeljkovič. Amir in Lara sta se odločila plesati tudi solo.

Tekmovali bodo tudi rokenrolerji. (Foto: Marko Mesec)

Za plesalce rokenrol sekcije boste lahko navijali od 12.00 ure naprej. Finali vseh treh sekcij se bodo začeli ob 16.00 s svečanim mimohodom. Predviden zaključek tekme je ob 20.00, ko bomo že vedeli, kdo so novi/stari državni prvaki. Reportažo s prvenstva si boste lahko ogledali v nedeljo, 30. maja, ob 21.45 na TV3. In potem vsi veselo na počitnice.  

View Gallery 9 Photos