Dih jemajoče, noro, a resnično! Akrobatski tim Dunking Devils zmore vse, kar zmorejo veliki

V sodelovanju s svetovno znanim spletnim kanalom People Are Awesome so Dunking Devils posneli neverjetno serijo akcijsko adrenalinskih viralnih klipov, ki združujejo znanje in predanost slovenske akrobatske ter akcijske video scene. S tem so se postavili ob bok velikanom tovrstnega spletnega videa Dude Perfect in Devin Supertramp. Prve tri epizode so že dosegle oči javnosti na facebooku in YouTubeu, videlo jih je že več kot 17.000.000 ljudi po vsem svetu. Ponosni so, da lahko s kreativnostjo in predanostjo ponesejo lepote Slovenije in kakovost slovenskega talenta v širni svet.

"Pri Dunking Devilsih smo si dolgo želeli tudi brez žoge uprizoriti šov, ki bo obračal glave po celem svetu. Po skoraj letu dni dogovarjanja z People Are Awesome so nam zaupali, da v Sloveniji ustvarimo tako imenovan ‘Dream Team’, ki bo v njihovem imenu produciral viralne hite. Najbolj me veseli, da smo lahko s tem projektom združili toliko slovenskega talenta od članov in članic Dunking Devils do FB Acrobatics, članov ŠD Sokol Bežigrad in seveda vrhunske snemale ekipe Mitje Legata in Jureta Niedorferja. Da je Slovenija majhna, vidimo kot veliko prednost. Nikjer drugje ni toliko raznolikega talenta in raznolikih naravnih čudes na enem mestu.

Na tem mestu bi se zahvalil Slovenia Beach Campu v Ankaranu, Veslaškemu Centru Bled in RTC Krvavec. Zaupali so v našo vizijo, nam omogočili snemanje pri njih in tako bili ključne del te lepe zgodbe. Veseli me, da jim z veliko uspešnostjo klipov vračamo njihov vložek. Tri epizode so zdaj že v javnosti, četrta, posneta na Krvavcu, pa bo luč javnosti ugledala v prihodnjih 14 dneh. Na krilih tega uspeha
načrtujemo prihodnje leto deset epizod dolgo serijo, kar smo včeraj dorekli na sestanku v Londonu. Seveda že zdaj razmišljamo, katere slovenske lepote še lahko ponesemo v svet," je razložil Domen Rozman, vodja projekta.

"Obiskati Slovenijo in biti priča snemanjem je bila nora izkušnja. Pri razvoju koncepta smo veliko govorili o čutih in pomembnosti, da so posnetki pristni. Strast in zagnanost celotne ekipe, da nore kreativne ideje s papirja spravi v realnost, me je res presenetila. Kljub peklenski vročini v Ankaranu, dežju na Bledu in strahu pred izvajanjem dih jemajočih akrobacij so fantje obdržali nasmeh na obrazu in žar v očeh … in to ne le akrobati, temveč celotna ekipa od snemalcev do producenta in tehnične ekipe. Ta žar in pristno veselje sevata skozi ekran do končnega gledalca in sta ključ uspeha, ki smo ga dosegli," pa je svojo izkušnjo v Sloveniji in snemanje z Dunking Devilsi opisal Dan Rice, ustanovitelj People Are Awesome.