V Paradi plesa. David Prestor & Sara Šober & Edward Clug & Valentina Turcu in Katja Čuk

Edward Clug (foto: Tiberiu Marta), Valentina Turcu in Katja Čuk

V Paradi plesa, še vedno edini oddaji o plesu na slovenskih televizijah, vam bosta David Prestor in Sara Šober predstavila ples, imenovan Country line dance, s katerim je skupina Wild West postala najboljša v Evropi. David in Sara bosta razložila, kaj vse je treba imeti za treniranje te plesne zvrsti, in ugotovili boste, da je potrebna samo dobra volja. No, mogoče še par škornjev, kavbojski klobuk in rutka. Za vse drugo pa poskrbi ekipa skupine Wild West.

Sara Šober in David Prestor bosta predstavila Country line ples. (Foto: Matej Korošec)
Edward Clug, direktor mariborskega baleta, koreograf in plesalec, praznuje 25. obletnico umetniškega delovanja. V tednu Edwarda Cluga, kot so poimenovali praznovanje, so se zvrstile vse njegove najboljše predstave; za uvod najprej Tango, ki ga je skreiral s kolegico koreografinjo Valentino Turcu. Valentina je tudi v popolni umetniški akciji, saj je sredi kreiranja baleta Jevgenij Onjegin, ki bo doživel premiero 25. novembra.
Edward Clug, Valentina Turcu in Marin Turcu
Katja Čuk se bo oglasila naravnost iz Kolumbije in vam predstavila ter vas navdušila s posebno zvrstjo salse, salso caleno. Plesalka, ki je rodni Maribor zamenjala za mesto Cali v Kolumbiji, je energična in odločna, da caleno pripelje tudi v Slovenijo.
Katja Čuk bo iz Kolumbije prinesla salso caleno v Slovenijo.
Oddajo Parada plesa si lahko ogledate premierno danes zvečer ob 22.00 na TV3 in v ponovitvi v soboto, 15. oktobra, ob 11.30 ter v torek, 18. oktobra, ob 10.30. Parada plesa vsak drugi torek zvečer, ker je dan s plesom odličen dan!
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba v Ljubljani. (Foto: Matej Korošec)
View Gallery 5 Photos