Čutim glasbo, plešem barve. Siva je barvita … Čisti užitek!

Predstava učencev plesnih pripravnic in Oddelka za sodobni ples Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana bo letos dobesedno  zelo barvita. Inspiracijo za koreografsko postavitev predstave so plesne pedagoginje Jana Kovač Valdes, Evin Hadžialjević in Živa Žitnik iskale v barvah in glasbi Simboličnega orkestra.
V plesni pripovedi z naslovom SIVA = BARVITA, ki jo je po motivih pravljice o slončku Elmerju napisala plesna pedagoginja Jana Kovač Valdes, se bodo v njenih koreografijah in koreografijah Žive Žitnik predstavili učenci plesnih pripravnic in 1. ter 2. razreda sodobnega plesa.

V drugem delu, z naslovom ČUTIM GLASBO … PLEŠEM BARVE pa se mladi plesalci v starosti od 11 do 14 let pod vodstvom Evin Hadžialjević in Jane Kovač Valdes sprašujejo naslednje: Kaj nam pripoveduje glasba? Ob poslušanju si lahko zamislimo vrsto gibljivih slik, ki v plesni preobleki zaživijo na svojstven način. Pa ste kdaj pomislili na to, da glasbo lahko poslušate tudi v barvah? Na katero barvo pomislite, ko slišite neko glasbo?  Nam glasba, ki jo igra Simbolični orkester pomeni oranžno, rumeno, roza, rdečo, vijoličasto, škrlatno … naše občutke izražamo s plesom, polnim pozitivne energije in mladostnega veselja. Čisti užitek!
Skupni projekt Konservatorija za glasbo in balet z GAO arhitekti (kostumografija in scenografija) in Simboličnim orkestrom v živo bo zaživel v nedeljo, 14. aprila 2013 v dveh predstavah, ob 11.00 in 18.30 uri, v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

 

View Gallery 4 Photos