Plesna pomlad s srednješolskimi talenti

Koreograf Mitja Obed se bo z Baletno šolo Stevens predstavil s točko Orobroy.

V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma se bo v okviru Transgeneracij 2013 v torek, 9.4., ob 17.00 predstavila plesna srednješolska generacija pod naslovom Plesna pomlad. Vabilu, ki ga vsako leto pošlje Kulturno vzgojni oddelek Cankarjevega doma, se je odzvalo kar nekaj plešočih srednješolcev. Bilo bi jih pa seveda še več, če se dopis ne bi zaustavil v predalu ravnatelja ali ravnateljice tako, da do mentorjev sploh ne pride.

(Rad imel bi) jabolko Plesni studio N v koreografiji Nine Mavec Krenker.
Selektorici Daliborka Podboj in jaz pa bi si želeli, da bi bila manifestacija prav tako množična, kot je množičen slovenski ples. Tako bomo na odru videli nastope sodobnega plesa v izvedbi plesalcev in plesalk KUD Plesnega foruma Celje, Harlekina-društva za umetnost plesa Celje, Plesnega studia N Velenje, Umetniško gimnazijo – smer sodobni ples, ki sta sproducirali tako kot vsako leto tudi samostojni predstavi, in sicer Lastna soba 1., 2., 3., in 4.
Polimanipulitika je delo plesalk Urške Hočevar in Sare Janašković pod mentorstvom Nataše Tovirac.
Iz Srednje šole za oblikovanje prihaja Nina Dremelj s točko Nevidne sile, Patricija Crnkovič iz Gimnazije Bežigrad bo nastopila s Passacaglio za čelo in violino, Waldorfska šola pa bo zaključila plesno popoldne s točko Orobroy v izvedbi plesalk iz Baletne šole Stevens.
Nina Dremelj bo ena od nastopajočih srednješolk.
View Gallery 4 Photos