Briljantina. Najbolj obiskan muzikal na svetu v ljubljanskih Križankah

Od 19. do 22. avgusta 2013 z začetkom ob 20.30 uri bo na odru ljubljanskih Križank na ogled muzikal Briljantina v režiji in koreografiji Mykala Randa.
Muzikal izpod peres avtorjev in režiserjev Jima Jacobsa in Warrena Caseyja, je bil premierno uprizorjen 14. februarja leta 1972.

Petdeseta leta 20. stoletja so bila v Ameriki zlata doba uporništva in svobode. Muzikal Briljantina na odru poustvarja prav to, zato ni nenavadno, da so ga kar osem let večer za večerom ponavljali na Broadwayu. Odlična glasba in zgodba o nedolžnih in preprostih najstnikih, pospremljena s plesom, sta osvojili srca Američanov, pozneje tudi evropskih gledalcev in navdušencev. Do danes je Briljantina najbolj obiskani muzikal na svetu. Zgodba se dogaja na srednji šoli Rydell High, kjer je glavni junak Danny, ki zbira okrog sebe zanimivo druščino. Poletna romanca se seveda konča z začetkom novega šolskega leta, ko je počitnic konec, nanje pa spominjajo sanje, v katerih se prepletajo avtomobili, ples, petje, ljubezen in srečni konec zgodbe. Produkcija: Bronowski, West End, London; glasba in besedilo: Jim Jacobs, Warren Casey.