Bosta Vodičar in Bičkova obranila naslov najboljšega para v državi?

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta nepremagljiva. (Foto: Marko Mesec)

V soboto, 14.marca, se bodo v dvorani SŠ Srečka Kosovela v Sežani zbrali plesalci in plesalke letošnjega državnega prvenstva v latinskoameriških plesih. Prvotna lokacija v Zrečah, kjer se je odvijalo državno prvenstvo v standardnih plesih, se je namreč iz neznanih razlogov spremenila, čeprav je bila po zagotovilu predsednika sekcije za latin in standard Hermana Tomažiča izborjena odlična cena najema zreške dvorane. Gremo torej s Štajerske na Primorsko. Organizator prvenstva je še vedno Plesna zveza Slovenije skupaj z občino Sežana, in na parketu pričakujemo 62 plesnih parov, toliko jih je namreč uradno prijavljenih. Dobili bomo devet novih državnih prvakov v devetih starostnih kategorijah. In seveda je odgovor na vprašanje v naslovu članka pritrdilen.

Nika Štefanič in Tim Treven bosta prvič na državnem prvenstvu v latinu zastopala barve PK Diamant.
Miha Vodičar in Nadija Bičkova namreč nimata v članski konkurenci nobene konkurence. Kdo si bo priplesal ostali dve stopnički, pa je že vprašanje. Lanska tretja brat in sestra Matej in Anja Pritekelj ali Miha Žerjav in Valerija Musina ali kdo iz nove ekipe Zorana in Martine Plohl ter Tatjane Lahvinovič Galčun, ki so ustanovili lasten plesni klub ŠRKD Diamant. Za njih plešejo članski pari: Vitaly Zaharov in Zala Fuchs, Andrej Marolt in Nina Vrhovnik ter Tim Treven in Nika Štefanič. Novo ime se pojavlja med seniorji 1, in sicer bosta kot edina tekmovala člana Plesnega kluba Ples plus Roman Maček in Daša Kerin Repinc.
Volodimir Nielienson in Naja Dolenc sta trenirala tudi v tujini.
Med starejšimi mladinci bodo vse oči uprte v lanska druga Jureta Berganta in Ano Mesec ter Volodimirja Nieliensona z Najo Dolenc. Mnogo prahu je bilo dvignjenega okoli obeh tekmovalnih parov, a pustimo, da o najboljšem odločijo sodniki. Po svoji vesti bodo tokrat sodili Barbara Nagode Ambrož, Daniela Škofic Novak, Nataša Ambrož, Karmen Intihar, Brane Križnar, Marko Vodnik in glavni sodnik predsednik Plesne zveze Drago Šulek.
Jure Bergant in Ana Mesec bosta naskakovala najvišjo stopničko.
Med mladinci naslov pričakujeta Uroš Lazič in Maruša Pinter, mogoče tudi Domen Romih in Neli Čadej. Med mlajšimi mladinci pa Tosia Robar Žerak in Brin Hlade. Med najmlajšimi pa se pojavljata dva nova para, in sicer Nik Visnovič in Sofia Sedovnik Coljnar ter Filip Judež in Iza Avsec. Med mlajšimi pionirji na državnem prvenstvu v standardu nismo imeli tekmovalnega para. Pionirska kategorija bo v pričakovanju zmage Vida Šteinfelserja in Brine Pauline Dežman. Seveda lahko pričakujemo tudi kakšno presenečenje.
Miša Cigoj in Nika Bagon sta še vedno edina v profesionalni kategoriji.
Prireditev, ki se bo začela ob 14.30 s predtekmovanji in tekmovanjem plesalcev pilotnega projekta, bo povezovala Urška Marinko. Finalni del pa vas čaka ob 19.00. Za vstopnino boste odšteli 10 evrov, mladina do 15 leta bo prispevala 5 evrov, predšolski otroci pa si prireditev lahko ogledajo brezplačno. Čaka nas lep plesni konec tedna.
… zakonca Orehek pa med člani 2. (Foto: Marko Mesec)
View Gallery 6 Photos