Bor Rehak Friš. Ponosen na naziv najboljšega breakerja v državi!

Bor Rehak Friš je priplesal do naslova državnega prvaka v breaku za leto 2021.

Pogovor z državnim prvakom v breaku o tem, kaj mu naziv pomeni, kako se pripravlja na tekmovanja, s čim ohranja kondicijo …

Dragi Bor, čestitke za osvojeni naslov najboljšega breakerja v državi. Nam zaupaš, s kakšnimi pričakovanji si odšel na prvenstvo, kaj se je dogajalo in kako si se odzval, ko si se zavedel, da si premagal lanskega prvaka Tilna Grašiča?
Na tekmovanje sem odšel pripravljen in v upanjih na zmago, ki me je na koncu zelo razveselila. Zelo sem ponosen na ta naziv, a mi sam ne pomeni nič vrhunskega. Bolj sem se osredotočil na to, kako smo se imeli na tekmi sami kot pa na osvojen naziv. Na tekmi sem se imel zelo dobro, lepo je bilo videti vse moje prijatelje, še posebej pa zato, ker smo pač v teh virusnih časih.

(foto: Matic Trepelj)

Si zdaj že kaj bližje podatkom, kako se bo izbiralo sodelujoče plesalce na olimpijskih igrah v Parizu leta 2024, kjer bo breaking prvič uvrščen kot olimpijska disciplina?
Glede olimpijskih iger ne vem nič več kot prej. Vse, kar vem, je, da bom izkoristil ves svoj čas za priprave, da se uvrstim na olimpijske igre, na katere se pripravljam v svojem lastnem športnem centru.

Kako pa se pripravljaš?
Trenutno treniram in se pripravljam tako, kot sem se do zdaj, s tem, da konstantno plešem in si poleg tega ustvarjam in sestavljam še nove gibe. Kondicijo pridobivam s tekom, veslanjem, plavanjem, boksanjem … karkoli seveda lahko delam doma. Vem pa, da se mi bo program treningov do olimpijskih iger še dostikrat spremenil, ampak se s tem ne obremenjujem, saj mi čas sam prinaša nove zamisli in načine treniranja, da bom na koncu pripravljen, kolikor je le mogoče.

Povej, kako in kje boš preživel počitnice, poletje?
Počitnice bom preživel doma v svoji telovadnici in jih izkoristil za treniranje. Svoje dneve bom preživel, tako kot sem jih do zdaj, s tem, da imam dva treninga na dan in da se seveda malo ohladim v bazenu v teh vročih dneh. Ko pa imam kaj prostega časa, se kdaj odpeljem v Maribor in se družim s kakim prijateljem, da še mogoče skupaj narediva kak trening.
Hvala in želim vse dobro!

Bor je bil z Benom Novakom tudi gost oddaje Parada plesa.