Baletna šola Stevens. Ponosni na rezultate. Zastopati Slovenijo je čast

Finale Svetovnega plesnega pokala Dance World Cup/DWC 2013, na katerem tekmujejo učenci zasebnih šol, zavodov, društev in klubov v različnih plesnih zvrsteh, se je odvil v Brightonu v Veliki Britaniji, in sicer od 1. do 6. julija 2013. Tekmovanja so se udeležili tudi plesalci Baletne šole Stevens, ki je organizirala izbirno tekmovanje.

Maruša Peklaj, Lucija Brecelj, Vesna Jereb in Neža Mohar so se z Ritualom uvrstile na odlično peto mesto.
Varovanci znanih baletnih mojstrov in koreografov ter lastnikov baletne šole, Nene Vrhovec Stevens in njenega soproga Andrewa Stevensa, so dosegli odlične rezultate: Vid Mušič (otroški solo balet) 11. mesto, Ritual (mladinski kvartet balet) 5. mesto,  (10), Orobroy (mladinski skupinski modern) 13. mesto, Neža Mohar (mladinski solo balet) 16. mesto, Manca Torkar (mladinski solo balet) 20. mesto, Afni (mladinski duet/trio balet) 14. mesto, 2 Girls for Every Boy//Dve deklici vselej za dečka (mladinskii duet/trio balet) 17. mesto, Capers  (19) Open Duet/Trio Ballet 9. mesto, Allegro (mladinski skupinski balet) 17. mesto.

"Baletna šola Stevens je zastopala Slovenijo v zelo lepi luči in mislim, da smo na to lahko zelo ponosni. Že na sami paradi s predstavitvijo držav smo kljub malemu številu tekmovalcev -16 – izstopali z navijanjem in prelepimi slovenskimi nošami, ki so jih nosili trije predstavniki treh različnih šol. Tekmovanje je bilo z različnimi skupinam razpeto skozi celoten teden. Nastanjeni smo bili v Haistingsu, kjer smo imeli možnost najema studia in vsakodnevne redne vadbe. Trenirke so sponzorirali fundacija Legat iz Velike Britanije, prek katerih opravlja naša baletna šola letne baletne izpite. Imeli smo tudi sponzorja za majčke – podjetje JS International iz Medvod.
Vse ostalo smo s tekmovalci financirali sami.
Lucija Danilov in Hana Koman sta s točko Afni zasedli 14. mesto.

V močni konkurenci in velikemu številu nastopajočih nekaterih držav (Velika Britanija jih je imela 700!!!!!) se je Slovenija s svojimi varovanci predstavila v polni luči, vsak nastop je bil kot zaklad pridnega dela in trdih treningov. Mislim, da smo na njih lahko le ponosni, bilo nam je v čast zastopati republiko Slovenijo. Imamo tudi že datum za naslednje izbirno tekmovanje, ki bo 16. februarja 2014 v Prešernovem gledališču v Kranju. Upamo na večje sodelovanje vseh šol in društev ter jim želimo ponuditi možnost okusiti takšno veliko prijetno izkušnjo, ki smo jo imeli mi letos na DWC v Veliki Britaniji – Brighton. Naslednje leto pa bo DWC na Portugalskem. Kdor ne skače, ni Slovenc,"
je za naš portal sporočila svoje vtise Nena Vrhovec Stevens.
Tekmovanja v Veliki Britaniji se je udeležila tudi Nina Dremelj, ki je zastopala PK Wolfy, ki je osvojila v solo jazz kategoriji odlično 3. mesto, v solo modern kategoriji pa prav tako odlično 4. mesto. Pod okriljem Baletne šole Stevens je potovala tudi Tinkara Bolta iz plesne šole Miki, ki je v svoji kategoriji otroški solo modern osvojila 24. mesto od 29 deklet, Kaia Tiana Koehler iz Društva Kazina in si je s koraki stepa na koreografijo Mitje Popovskega v skupini otroški solo step priplesala 7. mesto, kar je bilo v zelo številčni kategoriji in močni konkurenci izvrstno.
View Gallery 7 Photos