Ana Klašnja o novi sezoni Talentov. Žirantka brez dlake na jeziku

Baletna solistka ljubljanskega baleta Ana Klašnja bo kmalu zamenjala plesno vlogo. Namesto na odru bo sedela pred njim in ocenjevala kreativce, ki se bodo prijavili na televizijski šov Slovenija ima talent komercialne televizije Pop TV. Med prijavljenimi bo seveda precej plesalcev oz. gibalcev, ki bodo na novo ali pa ponovno naskakovali oder v ljubljanski operni hiši, kjer se bodo odvijali prvi televizijski predizbori. "Kljub majhnosti naše države sem prepričana, da se še vedno kje najdejo neodkriti zakladi. Pa naj bodo to plesalci, pevci ali pa požiralci ognja. In odlično je, da se imajo tu vsi priložnost pokazati. Odločila sem se, da ne pričakujem nič preveč in da se je bolje pustiti presenetiti. Želim pa si, da bi se tako mi v žiriji kot tudi tekmovalci zabavali in bili sproščeni, ter nas in gledalce pred malimi zasloni čim večkrat očarali," je povedala balerina.

Poleg Ane Klašnje bosta v žiriji Talentov še Damjan Damjanovič (levo) in Branko Čakarmiš. (Foto: Peter Uhan)
Poleg Ane v žiriji sodelujeta še direktor Slovenske filharmonije Damjan Damjanovič, ki so ga nekateri poimenovali kar jokica zaradi stalnega jokanja pred kamerami v prejšnjem šovu, in programski direktor omenjene televizije Branko Čakarmiš. Branko se je pravkar ločil od svoje dolgoletne partnerke Anje in nekateri so že natolcevali, da mu je mogoče prav Ana zamešala glavo. No, za naš portal je to odločno zanikal, je pa dejal, da bo Ana zagotovo primabalerina v žiriji. "Kakšna žirantka bom ne morem vedeti, dokler nisem postavljena v določene situacije. Gledalci, predvsem pa nastopajoči, pričakujejo od nas strokovno kritiko njihovih sposobnosti, ki jo je potrebno podati brez ovinkarjenja, vendar na spoštljiv način," je komentirala svojo vlogo žirantke Ana.
Balerina Ana Klašnja na baletnih špicah.
Soglasje za sodelovanje v Talentih pa je moral odobriti tudi Anin šef, in sicer umetniški vodja ljubljanskega baleta Irek Mukhamedov. "Sodelovanja v Talentih se zelo veselim, vendar je moje delo v Operi absolutno na prvem mestu. Umetniški vodja baleta Irek Mukhamedov je zelo pozitivno sprejel, da sodelujem v oddaji in morda s tem tudi približam balet širši javnosti," je razložila Ana. Njena vloga pred televizijskimi kamerami se bo namreč odvijala ob nedeljah zvečer, takrat, ko baletni plesalci držijo noge v zrak, saj v tem času na programu ni baletnih predstav.