Dušan Vodlan postal dedek. Lukci ekskluzivno na Broadwayu

Luka in Sebastijan se veselita Amerike.

Člani Plesnega kluba Lukec Krško ne spijo na lovorikah. Tako bodo v času od 14. do 22. februarja 2013 "Lukčevi" trenerji in vrhunski tekmovalci ponovno odšli na izobraževanje na Ameriško plesno akademijo v New Yorku. Že od vsega začetka delovanja kluba namreč posvečajo veliko pozornosti izobraževanju svojega učiteljskega in trenerskega kadra kot tudi perspektivnih tekmovalcev. Po tednu dni, ko bodo osvojili nova znanja v srcu stepa, pa bodo nastopili kot prva slovenska skupina na Broadwayu.

Amadej Jankovič in Brina Lukež.
Izobraževanja se bodo udeležili Sebastijan in Luka Vodlan kot trenerja in aktivna tekmovalca v stepu, večkratna državna in evropska prvaka ter večkratna osvajalca bronaste medalje s svetovnih prvenstev v stepu v solu, paru, triu in mali skupini, bila sta tudi polfinalista prve sezone zabavne oddaje Slovenija ima talent 2010; trenerka in aktivna tekmovalka hiphopa Agata Stane pa perspektivni mladi tekmovalci v stepu – Amadej Jankovič, aktualni državni in evropski prvak med mladinci v solu in paru ter mali skupini; Brina Lukež, aktualna evropska prvakinja v paru in mali skupini; Teja Volčanjk, aktualna državna in evropska prvakinja v mali skupini. Seveda pa se Amerika ne bo zgodila brez motorja, Dušana Vodlana, športnega direktorja in trenerja. Tedenski skok na ameriška tla pa zahteva tudi finančna sredstva, zato so se lukci odločili, da šparovček napolnijo z dobrodelnim pevsko-plesnim koncertom. V nedeljo, 3. februarja 2013, ob 17.00 uri se bo v Kulturnem domu Krško zvrstila plejada nastopajočih.  Na koncertu bodo sodelovali Tanja Žagar, Nuša Derenda, Ansambel Nemir z Gregorjem Gramcem, Mladen Zaplatič (ex Srebrna Krila), Brigita Šuler, Miran Rudan, Ansambel Zapeljivke, Marjan Uljan -mali-BU in Ansambel Dori. Za humor bo poskrbel Stand Up komik Tin Vodopivec. V plesnem programu pa boste videli aktualni svetovni, evropski in državni prvakinji Brino Brodnjak in Melani Mekicar v  street dance duo mladinci, ki sta plesalki hip hopa v PK Bolero, v koreografiji Barbe Šuštaršič s točko "Papiga in muc", aktualni svetovni, večkratni evropski in državni prvaki med mladinskimi skupinami v break dance skupine mladici V.I.P. Dance Company (ex Go-Breakers) pod trenerskim vodstvom Edija Čineja.
Trem moškim Vodlanom se je pridružil danes še mali Filip.
In seveda step plesalci, ki gredo v Ameriko; mala step skupina, ki je na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojila 5. mesto, Sebastijan in Luka Vodlan, osvajalca bronaste medalje z zadnjega SP in članska Hip Hop skupina PK Lukec. Celoten izkupiček koncerta bo namenjen sofinanciranju izobraževanja naših najboljših plesalcev in enih med najboljšimi v svetu na Plesni akademiji v Ameriki. Se pa Luka Vodlan veseli še enega priznanja, in sicer ga je komisija za priznanja in nagrade v PZS na predlog sekcije za moderne tekmovalne plese nominirala za Naj plesalca leta 2012. Konkurenta sta Jure Gostinčar in Aleš Ivanuša. Sicer pa se je ravno danes ekipi Vodlanov pridružil še en plesalec. Dušan Vodlan je postal dedek, saj je njegova hčerka Dolores rodila sina Filipa.