Active Team ne miruje. Zimske priprave za pomladne zmage

Temelje priprav je postavila Urškina nekdanja sodelavka Barbara Nagode Ambrož, ki je vedela, da plesalci počitnic ne poznajo. Tradicijo nadaljuje Urškina ekipa, ki deluje pod blagovno znamko Urška Active Team. Vedno je vnaprej tudi določena tematika, in letošnja zimska je bila My Way. Ekipo domačih trenerjev v sestavi Nataša Ambrož, Zoran Plohl, Tatjana Lahvinovič, Blaž Pocajt, Metka Mesesnel Bizilj, Kristijan Burazer, Martina Plohl, Miha Vodičar, Nadija Bičkova ter Matej in Špela Kralj so dopolnili še mednarodni pedagogi.

Pedagogi Blaž Pocajt, Tatjana Lahvinovič, Alexey Galchun, Vlad Pavlov, Sandro Cavallini…
… Hrvoje Pocrnič, Zoran Plohl, Sergej Milicija, Paolo Bosco…..
Med tujimi vrhunskimi plesnimi strokovnjaki so bili letos: Paolo Bosco, Silvia Pitton in Sandro Cavallini iz Italije, fant Tatjane Lahvinovič Alexey Galchun iz Rusije in njegov kolega Vlad Pavlov ter Sergej Milicija iz Bosne in Hercegovine. Martina Plohl je za naš portal natančno pojasnila, kaj vse se je dogajalo v štirih dneh. "Vsako jutro smo se prebujali z zumbo, ki jo je vodila energična Viktorija Manzinni, ki je poskrbela, da smo telo prebudili in ga napolnili z energijo za celoten dan. Po zumbi so se pričele jutranje tehnične lekcije, ki jih je vsak dan odvodil drug trener. Ko so se končale lekcije, se je za nekatere pare začel odmor oziroma so ostali pari začeli z individualnimi urami, ki so trajale do večera. Zvečer sta bili na sporedu prav tako 2 lekciji, vsaka s posebnimi tematikami in idejami. Po končanih lekcijah pa je sledilo preplesovanje, tokrat drugačno v izvedbi Metke Mesesnel Bizilj z različnimi tematikami. Prvi dan je bilo preplesovanje posvečeno Blackpoolu, torej je igrala blackpoolska glasba in prav tako smo bili oblečeni v blackpoolska oblačila. Drugi dan je bila tematika oblačil Black & White, kjer so bili pari oblečeni samo in izključno črno-belo. Tretji dan smo organizirali Team Match, tekmovanje med različnimi ekipami s sodniki. Vsaka ekipa je bila v popolnoma mešani zasedbi in vsaka ekipa je pripravila poseben predstavitveni šov, ki se je upošteval pri končnem izračunu rezultatov. Zadnji dan smo imeli večer žive glasbe, kjer sta se nam pridružila glasbenika z bobni in nam v živo odigrala vse plese."
Metka Mesesnel Bizilj …
… Viktorija Manzinni…
Tokratnih priprav se je udeležilo 60 parov iz Italije, Kanade, Rusije, Moldavije, Turčije, Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Romunije, Španije, Slovenije. "Tudi letos smo imeli med gostujočimi pari svetovne prvake in podprvake, ki so še večja inspiracija za nadaljnje delo in ostale plesalce. Med pari je bilo slišati veliko pohval o mednarodnih pripravah, predvsem to, da je vsako leto nekaj novega in še bolj zanimivega, kar jih žene naprej, da so še bolj motivirani in uspešni. Še enkrat se je Active Team izkazal in pokazal, da imamo tako vrhunske strokovnjake kot tudi plesalce."
… Martina Plohl in Kristijan Burazer.
Prvi rezultati zimskega urjenja bodo vidni že to nedeljo na državnem prvenstvu v latinskomeriških plesih, ki ga organizira Plesni klub Miki v Domžalah. Foto: Marko Mesec www.fotomesec.com

View Gallery 6 Photos