Zdaj ali nikoli. Prijavite se na Gibanico!

Gibanica – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji Cankarjevega doma, zavoda Bunker, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, Plesne izbe Maribor, zavoda Emanat, Zavoda Federacija, Društva Pekinpah ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 8. in 11. marcem 2017 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 8. festival Gibanica – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti. Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem, ki ga ponuja Gibanica, bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.

Suzana Koncut (na fotografiji z Robertom Waltlom) je ena od selektorjev.
Enotni program 8. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Eddie Nixon (Velika Britanija), Angela Glechner (Avstrija) in Suzana Koncut (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ devet predstav po izboru selektorjev.
Zmagovalci Gibanice 2015 (foto: Nada Žgank)
Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo pa vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 8. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo. Ker želimo, da tudi vi dejavno sooblikujete 8. Gibanico, vas vabimo, da nam do 15. 10. 2016 na kultura_org@yahoo.com pošljete prijavo, ki mora vsebovati:  
1. Natančno izpolnjen prijavni list, ki ga najdete na http://www.sodobniples.si/kategorija/gibanica
ali https://docs.google.com/document/d/13N30JRKx9J2DResX9OG5Krp9ofsdNsFbB-5Neu7ueFA/edit.
2. Tehnično poročilo.
3.  Delujočo povezavo na posnetek predstave v visoki resoluciji, ki je lahko objavljena na Vimeu, YouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 30. 11. 2016.
4.  Vsaj tri visokoresolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja.
Prijavni list je potrebno izpolniti v slovenskem in angleškem jeziku. Vse zgoraj navedeno pošljite na naslovkultura_org@yahoo.com. Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki niso bile prijavljene ali izvedene na 7. Gibanici in so bile premierno predstavljene po 31. 10. 2014 oz. bodo  premierno izvedene in ustrezno dokumentirane pred 15. 10. 2016. Ostali pogoji za prijavo na 8. Gibanico so: 
– predstava se lahko v celoti izvede v terminih Gibanice (8.–11. 3. 2017);
– prijavljeno delo je končana produkcija (celostna oziroma izdelana predstava).
Finančni pogoji:
Predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo, pokriti bodo potni stroški za tuje plesalce in organizirana ugodna nastanitev za tuje plesalce. Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bomo pisno obvestili do 30. 11. 2016.  Dodatne informacije dobite na tel. 041 924 515 in e-naslovu kultura_org@yahoo.com. (sporočata producentka Mojca Zupanič iz Društva za sodobni ples Slovenije in PR-ovka Urška Comino)