Wild West. Največja country plesna skupnost v Sloveniji zdaj še najboljša v Evropi

Več plesnih country skupin je lani izrazilo željo, da bi združeno z našimi najboljšimi plesalci zaplesali pod enotnim imenom in tako smo v okviru plesnega kluba Studio Ritem ustanovili Wild West – največjo country plesno skupnost v Sloveniji. Delujemo na širšem območju gorenjske in ljubljanske regije (Kranj, Škofja Loka, Breznica, Žirovnica, Vodice, Skaručna, Ljubljana). V 13 skupinah pleše 160 aktivnih članov, treningi potekajo enkrat tedensko pod vodstvom našega plesnega inštruktorja, Davida Prestorja.

Skupaj z našimi zunanjimi podporniki in prijatelji organiziramo ter ustvarjamo dogodke, ki nas še bolj povezujejo, in sicer enkrat mesečno country večere na različnih lokacijah po Sloveniji, na katere povabimo tudi ostale country navdušence, saj je naše geslo medsebojno povezovanje in druženje. Zaključni dogodek letošnje sezone smo v zadovoljstvo vseh sodelujočih izpeljali na ranču Zapotok nad Igom.
Ostala pa je še želja in dovoljene sanje. Da se vključimo v tekmovanje na country festivalu v Vogheri, Italija, ki je tudi letos potekal v dneh od 23. do 26. junija. Rečeno-storjeno. David je vztrajno in pogumno s svojim profesionalnim ter prijetnim pristopom in načinom učenja, kjer ni prostora za slabo voljo in utrujenost, začel s pripravami povsem nove plesne koreografije za našo tekmovalno ekipo, ki nas je tudi zastopala na festivalu. Počasi smo zbrali tudi prijave za udeležbo navijačev, ki so seveda sestavni del vsakega tekmovanja. In smo šli. Organizirano "stlačeni" po štirje v naše avtomobile, z obvezno kavbojsko opremo in šotori.  Pri +38 stopinjah Celzija smo po petih urah vožnje prispeli v Voghero, kjer nas je že pričakalo festivalsko vzdušje in senčni prostorček za naših devet šotorov.
Oba dneva pred tekmovanjem, ki je bilo določeno za zadnji dan, nedeljo, sta prehitro minila, saj smo hoteli doživeti in okusiti kar največ iz programske ponudbe festivala. Udeležili smo se plesnih delavnic, kjer so prvovrstni mednarodni inštruktorji podajali znanje novih koreografij country line danca, ter uživali ob izvajalcih vrhunske country glasbe, ki smo jo bili deležni ves čas festivala. In najpomembnejše: naše skupno druženje ves čas, ob šotorih, ob kitari …. Na predvečer tekmovalnega dne smo seveda izvedli tudi generalko. Kar ob gozdu, kjer smo šotorili, na pesku, kjer smo imeli parkirana vozila. In avtoradio. Šov brez primere. Skrivnostno in nepozabno.
Tekmovalni dan se je začel lahkotno. Izvedeli smo, da se tekmovanja udeležuje 50 ekip iz celotne Evrope. Nekatere tekmovalne skupine so štele tudi po, pazi, 520 plesalk in plesalcev, ki so hkrati zaplesali na mega velikem lesenem podiju. Samo prihod take skupine, ki je bil skrbno pripravljen od prvega do zadnjega koraka, je trajal deset minut. Prav vsi so se pravočasno in natančno zvrstili v urejene vrste in formacijo, nato pa zaplesali na izbrano country glasbo. Noro! Mi smo se opremili s slovenskimi simboli in zdravo tekmovalnostjo ter odšli zmagi naproti. Naši 10-članski tekmovalci "Wild West" so odplesali suvereno, z ljubeznijo in brez napake. Bili smo optimistični in ravno prav samozavestni, saj smo se zavedali, da smo le "mali" Slovenci – zato pa je zmaga še toliko bolj presenetila in obnorela prav vse. Ponosno smo dvignili zasluženi pokal in slovensko zastavo.
Ja, ne da se opisati, napisati, povedati … to moraš doživeti, saj veličino in emocije tovrstnega dogodka lahko izrazijo le fotografije, ki bodo ostale skupaj s spomini. Tukaj pa se moramo absolutno pokloniti našemu Anžetu, ki je s svojim neizmernim, nalezljivim pozitivizmom in "kamerco" na palici"poskrbel, da so in bodo vsi trije nepozabni dnevi za vedno ostali z nami. (so razlili svoja čustva na papir člani in članice skupnosti Wild West ob osvojitvi pokala ter naslova najboljše country line skupine v Evropi)  

View Gallery 6 Photos