Vodlanova ekipa najboljša slovenska ekipa v Evropi

"V italijanskem obmorskem mestu Rimini je v nedeljo 27.05. 2012 potekalo evropsko prvenstvo v step-u za vse starostne kategorije. Med množico plesalcev in plesalk se je prvenstva udeležilo tudi 8 naših članov, ki so se pogumno kosali z evropsko konkurenco. Po uspešnih dvotedenskih pripravah, kjer smo poudarek dali predvsem psihični pripravi na nastop, so se naši člani odlično odrezali in posegli po najvišjih mestih. Najprej se je na evropski oder podala naša najmlajša udeleženka Lena Škoda, ki je v konkurenci otrok do 11 let zelo samozavestno odplesala svojo točko. Na koncu ji je za las ušla bronasta kolajna in se je morala zadovoljiti z nehvaležnim četrtim mestom.

Lena Škoda…
V konkurenci mladink solo smo imeli dve udeleženki in sicer je svoj nastop odlično izpeljala Brina Lukež, ki je pristala na 5. mestu.
…Sara Jurkas Omerzo…
Bronasto kolajno je osvojila naša državna prvakinja Sara Jurkas Omerzu, ki je tokrat malo slabše odplesala svoj nastop in naredila nekaj tehničnih napak. Vseeno je dosegla izreden rezultat z osvojitvijo omenjene bronaste kolajne.
…Brina Lukež…
Obe naši mladi plesalki imata še ogromno rezerve, predvsem pa se Sari obetajo še boljši rezultati, saj bo mladinka še dve leti. Tudi Amadej Jankovič se razvija v odličnega step plesalca, ki je z nekaj tehničnimi napakami osvojil zlato kolajno. Amadej je na tem prvenstvu osvojil kar tri zlate medalje, saj je evropski prvak postal tudi z Brino Lukež v paru med mladinci ter v članski mali skupini. Tudi naš mladinski par Amadej Jankovič in Brina Lukež sta odlično odplesala in osvojila zlato kolajno.
…Amadej Jankovič in Brina Lukež…
Nato je svoj enkratni nastop opravil Luka Vodlan med člani in spet očaral z izredno interpretacijo ter navdušujoče pričaral publiki lik Lucky Luke. Luka je z zelo suverenim nastopom, svoji veliki zbirki dodal še en naslov evropskega prvaka. Luka je na tem prvenstvu zbral dve zlati in dve srebrni kolajni. Med članicami je odlično nastopala tudi Teja Volčajnk, ki je svojemu državnemu nastopu dodala več sproščenosti in samozavesti. Tokrat se je morala v izenačeni konkurenci zadovoljiti z nehvaležnim 4. mestom. A podatek, da je tokrat premagala državno prvakinjo in tretjo iz državnega prvenstva, pove, da je tudi ona naredila opazen napredek. Je še zelo mlada in je vsa prihodnost še pred njo.
…Teja Volčajnk…
S srebrno kolajno pa sta  se tokrat morala zadovoljiti brata Sebastijan in Luka Vodlan, ki sta premoč za malo morala priznati italijanskemu paru. Prav tako so srebro osvojili v konkurenci triov naši državni prvaki  brata Vodlan in Matic Drakulič. Trio v tej sestavi deluje šele od letos, zato lahko od njih pričakujemo še ogromno lepih rezultatov v prihodnje. Na koncu pa so se predstavili naši člani male skupine v sestavi Brina Lukež, Teja Volčajnk, Amadej Jankovič, Matic Drakulič in brata Vodlan. Z zelo dobro tehnično izvedbo ter skladnostjo so osvojili naslov evropskih prvakov ter se okitili z zlato kolajno.
…mala skupina…
Naši člani so tudi tokrat dokazali, da so že nekaj časa najboljši slovenski, evropski in tudi svetovni step plesalci, ki imajo še ogromno rezerv. V klubu bomo še naprej skrbeli za strokovno in pedagoško delo vseh naših članov. Zato bomo veliko pozornosti še naprej posvečali izobraževanju naših trenerjev. Ob tej priliki bi se zahvalil Sebastijanu, ki se že vrsto let tako predano posveča tej športni disciplini kot aktivni plesalec, predvsem pa kot odličen koreograf in trener. V klubu že  razmišljamo v prihodnost, saj bomo uvedli že v jeseni nekaj novih zvrsti plesa kot tudi o reorganizaciji strokovnega dela. Tako se bo Sebastijan lahko še bolj posvetil ustvarjanju novih koreografij in treniranju tekmovalcev.
…Luka Vodlan.
Za step podmladek, psihološko in fizično pripravo tekmovalcev  ter komplet sekcijo za standardne in latinsko ameriške pa bosta skrbela Dušan in Luka Vodlan." (sporoča o plesnih uspehih na evropskem prvenstvu v stepu v Riminiju in planih za naprej športni direktor in trener PK Lukec Krško Dušan Vodlan. Foto: Bojana Škrnjug Vodlan)
 

 

View Gallery 8 Photos