Vabljeni v Gibarno, in to brezplačno!

Jernej Bizjak skrbi za nabor online delavnic, imenovanih Gibarna. (Foto: Drago Videmšek)

Gibarna je sklop intenzivnih delavnic, osnovanih na gibu, ki ga udeleženci spoznavajo in raziskujejo skozi raznolike prakse uprizoritvenih umetnosti, nastala v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji, Mladimi zmaji Zalog in Zavodom 0.1/Institute 0.1. Delavnice vodijo priznani domači in mednarodni ustvarjalci in pedagogi. Vsaka delavnica je sestavljena iz treh delov: s predstavitvijo mentorja in gibalnega izraza, ogrevanjem ter ustvarjalno raziskovalnim delom. Zaradi trenutnih razmer smo se odločili za nadaljevanje programa v obliki krajših online delavnic, ki potekajo vsako soboto ob 11.00. Prvi del poteka praktično (6090 min), drugi del pa se nadaljuje v spletni klepetalnici (3060 min), kjer boste deležni koristnih informacij s področja uprizoritvenih umetnosti pri nas in drugod.

Fabio Liberti (levo) v predstavi Ne, poljubi s soplesalcem in partnerjem Jernejem Bizjakom, je imel delavnico še v živo (foto: Drago Videmšek)

Do zdaj smo izvedli dve delavnici v živo (Klemen Janežič/Fizično gledališče, Fabio Liberti/Koreografska delavnica) in tri online delavnice (Rosana Hribar/Sodobne plesne tehnike, Joan van der Mast/Labanova analiza gibanja, Milan Tomášik/Delavnica sodobnega plesa).

Scott Jennings v predstavi Vollmond koreografinje Pine Bausch (foto: Laszlo Szito)


V veliko čast in veselje nam je, da v soboto, 16. 5. 2020, gostimo vrhunskega mentorja Scotta Jenningsa, ki nam bo odprl vrata v svet plesnega teatra!
Program je namenjen mladim (1529 let) na območju Mestne občine Ljubljana (Mol), ki jih zanima gib in že imajo kakrkšnokoli plesno/gibalno predznanje. Udeležba na delavnicah je brezplačna, število mest pa je omejeno! Za prijavo pošlji e-mail na info@institute01.org s kratkim sestavkom o dosedanjem plesno/gibalnem udejstvovanju in motivacijskim delom, zakaj si želiš udeležiti te delavnice. Počakaj na potrditveni e-mail in zagibaj z nami! Upamo, da se kmalu vidimo in skupaj kakovostno zagibamo! (sporoča plesalec in koreograf Jernej Bizjak, ki skrbi za nabor mentorjev na online Gibarne, in vas vabi, da zagibate to soboto. Brezplačno, seveda!)