V Angliji dobro za naše pare, a ne za Andreja Škufco. Zaradi poškodbe ob tekmo

Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva sta si priplesala osmo mesto na prvem angleškem tekmovanju.

V Bournemouthu se je končalo odprto prvenstvo UK Open na katerem, so plesali tudi naši pari. Seveda tisti, ki plešejo pod "blagovno znamko" mednarodne plesne zveze WDC in ne WDSF. Najboljšo uvrstitev sta dosegla Domen Krapež in Monica Nigro s četrtim mestom med profesionalci v standardnih plesih. Sledita jima Jurij Batagelj in Jagoda Štrukelj s šestim mestom med profiji v latinu, Peter Majzelj in Maja Geršak pa sta sta zasedla triinštirideseto mesto.

Domen Krapež in Monica Nigro
Med amaterji v latinskoameriških plesih sta Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva zasedla osmo mesto. Za naš portal sta komentirala svoj nastop: "Z nastopom na letošnjem odprtem prvenstvu Združenega Kraljestva sva zadovoljna, saj sva odplesala eno boljših tekem v zadnjem času. Obstaja malce grenak priokus, saj sva že zadnje leto in pol vseskozi na mestih neposredno za prvo šesterico, a nama preboj v veliki finale nikakor ne uspe. Bova pa prav gotovo storila vse, da se to spremeni že na naslednjem "majorju", ki bo maja v angleškem Blackpoolu. Zahvalila bi se še najinim trenerjem, posebej Frediju in Danieli Novak, ki je posebej za naju priletela v Anglijo in nama je bila v veliko podporo skozi celo tekmo, ter Mateju Krajcerju, izdelovalcema oblek Vesi in Matevžu Ogorevcu zopet za izjemne obleke in srajce, ter vsem, ki so del najinega teama." 
Damir Halužan in Anna Mashchyts
V polfinalu sta na enajstem mestu pristala Damir Halužan in Anna Mashchyt in sta iz Anglije sporočila: "Presrečna sva, da sva dosegla svoj cilj, o katerem sanjava že nekaj časa. Uvrstitev med dvanajst najboljših parov na tako velikem in prestižnem tekmovanju je za naju potrditev, da delava prav in s srcem to, kar verjameva. Občutek je res fenomenalen, se ga ne da opisati. Sicer sva z mislimi že pri naslednjem izzivu, to je azijska turneja konec februarja in začetek marca. Hkrati pa bi izkoristila to priložnost in se zahvalila svojima staršema, ki nama vedno stojijo ob strani, in pa najinim prijateljem."
Andrej Škufca in Melinda

Prijavljeni Andrej Škufca pa s soplesalko Melindo na tekmi ni nastopil, saj si je poškodoval hrbtenico in je bil njegov nastop pod vprašajem že pred odhodom. Na naša vprašanja, kaj se je točno zgodilo, pa ni odgovoril.

View Gallery 4 Photos