Urška Centa. Stoječe ovacije flamenku in predstavi (NI)SEM

… Urška Centa …

Slovenska flamenko zasedba CoraViento je v četrtek, 31. marca, znova napolnila veliko dvorano Centra urbane kulture Kino Šiška in na noge dvignila zbrano občinstvo. Tokrat smo ljubitelje flamenka, glasbe, plesa in gledališča navdušili s premiero predstave (NI)SEM, pri kateri smo sodelovali z madžarsko plesalko, pevko, koreografinjo in skladateljico Mario Keck.

… Maria Keck in Mitja Obed …
Predstava slovenskemu kulturnemu prostoru odstira nova ustvarjalna obzorja, saj umetnost flamenka, ki nikakor ni zgolj španska folklora, meša s sodobnim plesom, glasbeno pa z jazzom in etno glasbo madžarskih Romov. Nov veter je med glasbenike zagotovo vnesel klavir izpod prstov Tomaža Pačnika, koroškega jazz pianista, ki je v svoji karieri sodeloval z nekaterimi največjimi imeni slovenske glasbe, kot sta to Vlado Kreslin in Jadranka Juras.
… Tomaž Pačnik …
Predstava (NI)SEM se poigrava z vprašanji posameznikove samo uresničitve in vodi rdečo nit vse od golega ‘ega’ do njegovega obstoja ali neobstoja v skupnosti ljudi v današnjem svetu.
… Mihaela Wabra Kucler …
Ustvarjalci smo v predstavo vložili več kot leto dni intenzivnega dela, ki se je popolnoma izplačalo ob stoječih ovacijah, ki smo jih poželi ob priklonu ter poplavi čestitk in pohval, ki so jih po predstavi izrekli tako strokovni poznavalci kot laiki.
… Simona Šturm in Mihaela Wabra Kucler …
Premierna uprizoritev predstave (N)ISEM bo doživela ponovitve na poletnih gledaliških odrih po Sloveniji in sosednji Italiji. Hvala, da ste bili z nami. (je sporočila plesalka flamenka Urška Centa iz Plesno kulturnega društva CoraViento)
Ekipa predstave (NI)SEM. (Foto: Polona Eržen)
View Gallery 6 Photos