Učenje sevillane s kastanjetami prvič v Sloveniji! Pridružite se Mihaeli W. Kucler!

Prihodnji vikend se bo v Mariboru, v Plesnem studiu Flamenko, odvijala delavnica španskega plesa s kastanjetami. Delavnico bo vodila plesalka in učiteljica flamenka ter kastanjet Mihaela Wabra Kucler, ki je za zdaj edina, ki v Sloveniji poučuje to plesno zvrst.

V Maribor prihaja na povabilo plesalke ter vodje Studia Flamenko Žive Heričko. Tokrat, že tretjič po vrsti bo poudarek na učenju sevillane s kastanjetami. Sevillane je družabni ples, ki izvira iz španskega mesta Sevilla ter se pleše na mestnih sejmih, imenovanih feriah, zabavah itd. in se običajno pleše v paru, čeprav obstajajo še druge različice. Delavnice učenja omenjenega plesa potekajo v Sloveniji že dolgo vrsto let, a tokrat prvič tudi s kastanjetami.
Če vas zasrbijo prsti (in noge), se lahko pridružite na delavnici v soboto, 27. 1., ob 19.00 ter v nedeljo, 28. 1., ob 9.30, v Plesnem studiu Flamenko, na Loški ulici 10 v Mariboru. Prijave so možne po telefonu 041 621 994 ali na z.hericko@gmail.com.
… (Foto: Miha Mally)
Mihaela Wabra Kucler tako flamenko kot španski ples s kastanjetami poučuje v Plesno kulturnem društvu CoraViento. Na področju španskega klasičnega plesa s kastanjetami se je dalj časa izobraževala v Barceloni, v Escuela de flamenco de Paca García. (so za naš portal sporočili iz mariborskega Plesnega studia Flamenko in hkrati povabili, da se prihodnji vikend pridružite delavnicam Mihaele Wabre Kucler)

View Gallery 4 Photos