Tea Bajc. Pri dvanajstih sem ubrala pot, na kateri mi ni bilo lahko!

Tea Bajc je bila tudi štipendistka Zavarovalnice Triglav v akciji Mladi upi.

Pišem, ker mi srce tako govori. Ko ljubiš nekaj, kar imaš, imaš vse, kar si lahko sploh želiš. To sem v svojem življenju spoznala, ko sem odšla od doma. Pri svojih 12-ih letih sem ubrala pot, na kateri mi ni bilo lahko. Pa sem le zmogla. Imam 18 let in še vedno živim za tisto, kar mi pomeni največ.

Priznam, da sem s težkim srcem zapustila vse prijatelje in vse, ki so mi bili najbolj pri srcu. Biti v tujini, ko ne poznaš nobenega in ne znaš niti jezika, biti popolnoma sam … še zdaj ne vem, kako sem zmogla. Prav to me je spremenilo v osebnost, kakršna sem danes. Odrasti sem morala hitro. In hvala, mami in tati, da sta mi vedno stala ob strani. Vse, kar mi nudita, je občudovanja vredno. Hvala, da sta mi zaupala in me pustila na pot že kot zelo mlado punco. Vedno mi je težko, ko vaju obiščem in nato odidem, ker mi pomenita največ na svetu. In priznam, da se vsakič zjokam, ker me je strah, da zamujam trenutke z vama, ki jih ne bom mogla nikoli doživeti za nazaj.
Vidim, kaj lahko eni imajo in česa jaz zaradi drugačnosti žal ne morem imeti. Vsega pač ne moreš imeti. In tega se dobro zavedam. Zato torej poskušam živeti s tem.
Ne smem pa pozabiti, da imam tudi sestro. Ema je moja starejša sestra in hvaležna sem ji, ker je moj dober vzor. Dala mi je drugačen pogled na življenje. Brez nje del mene ne bi bil tak.
Zato, s čimer živimo, tega se naučimo, kar se naučimo, delamo, in kar delamo, to postanemo. Bodi hvaležen in uživaj v življenju! (se je na družbenem omrežju Facebook čustveno razpisala balerina Tea Bajc. Tea se je po šolanju na ljubljanskem Konservatoriju za glasbo in balet šolala na milanski Scali in leta 2014 uspešno opravila avdicijo ter postala članica Baletne akademije Dunajske državne opere. Pogovor z njo si lahko preberete tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=ujemi_korak&View=novica&novicaID=3566#.WZqIldFpw2w

View Gallery 5 Photos