Tatjana Lahvinovič Galčun. Včerajšnje sojenje na svetovnem je bilo na visokem nivoju.

Tatjana Lahvinovič Galčun bo tudi danes navijala za naše pare. (Foto: JJ Guedry)

Vsi mi in naš team smo presrečni. Imeli smo šest parov v četrtfinalu, štiri pare v polfinalu in tri!!!! pare v finalu (prvo, četrto in peto mesto). Vsi pari so bili zelo dobro pripravljeni tako psihično kot  fizično in pokazali so vrhunski ples. Posebej bi izpostavila slovenski par Volodimir Nielienson in Naja Dolenc. Plesala sta odlično in pokazala zrel, kvaliteten ples! Zame sta bila velika favorita za finale in zelo veliko različnih trenerjev in ljudi, ki se res spoznajo na ples, je prihajalo do mene in pohvalilo Najo & Vovo za odličen ples in izrazili sožalje, da nista prišla v finale, kjer bi res morala biti!

Zoran Plohl, Tatjana Lahvinovič Galčun, Aleksej Galčun s četrtouvrščenim parom Denis Gudovski in Megija Dana Morite. (Foto: FB)
Drugače mislim, da je bilo prvenstvo odlično organizirano. Nivo plesalcev zelo spoštujoč, veliko mladih dobrih parov iz različnih držav. Prvič so tudi starejši mladinci plesali latinsko svetovno po novem sistemu sojenja 2.1, nad katerim je bdel Marco Sietas. Mislim, da smo se vsi strinjali tako plesalci kot sodniki in trenerji, da je bilo opravljeno na najvišjem nivoju.
Danes na parketu tudi državna prvaka Uroš Lazič in Maruša Pinter, poleg Domna Romiha in Neli Čadej. (Foto: Marko Mesec)
Ampak prvenstva še ni konec, saj nas čaka popoldne še svetovno prvenstvo za mladince v standardnih plesih, kjer je moj mož Aleksej Galčun uradni spremljevalec slovenskih dveh parov in bo še posebej skrbel za Uroša Laziča in Marušo Pinter. Tako da držimo pesti še za njih. Lep pozdrav iz Moldavije. (je za naš portal komentirala včerajšnje dogajanje na svetovnem prvenstvu v latinskoameriških plesih za starejše mladince v Kišinjevu v Moldaviji plesna trenerka, sodnica in solastnica Plesnega kluba Diamant Tatjana Lahvinovič Galčun)