Svetovno! Nielienson & Dolenc deveta, Bergant & Mesec devetnajsta.

Starejšemladinska para pred tekmo. (Foto: FB)

V Kišinjevu v Moldaviji je padla prva "klapa" svetovnih prvenstev, in sicer za starejše mladince v latinskoameriških plesih. Državna prvaka Jure Bergant in Ana Mesec sta zasedla devetnajsto mesto in tako precej izboljšala lanski rezultat, ko sta delila 35. do 37. mesto. "S plesom sva zelo zadovoljna, rezultat je druga stvar. Želela sva si plesati v polfinalu, kar se ni zgodilo. A na rezultat ne moreva vplivati, to je odločitev sodnikov, ki pa na žalost nima več veze z iskrenostjo in plesom, ampak samo še z imenom in denarjem. Iskreno čestitava Naji (Dolenc; op. a.) in Vovi (Volodimirju Nieliensonu; op. a.), s katerima smo se skupaj nasmejali ob gledanju finala in podelitve," sta za naš portal povedala Jure in Ana.

Razpoložena slovenska ekipa z Matejem Krajcerjem na čelu. (Foto: FB)
Volodimir Nielienson in Naja Dolenc sta se uvrstila v polfinale in na koncu zasedla deveto mesto. Sporočila sta, da bosta podala izjavo jutri. Je pa za naš portal komentiral uvrstitve uradni spremljevalec obeh parov in trener Matej Krajcer: "Odplesali so odlično. Jure in Ana sta bila v četrtfinalu, po moje pa sta si zaslužila polfinale. Volodimir in Naja sta odplesala super, zame za finale. Slovenci odlični!"
Med oseminšestdesetimi plesnimi pari je tradicionalno zmagal ruski par Vladislav Kolesnikov in Anna Isakovič. Med sodniki ni bilo našega predstavnika. V nedeljo čakajo na svoje svetovno prvenstvo mladinci. In kot sem zapisala v petkovem članku, bosta na parketu državna prvaka Uroš Lazič in Maruša Pinter ter Domen Romih in Neli Čadej. Naj ponovijo odlične uvrstitve svojih starejšemladinskih kolegov.