Svetovno prvenstvo v standardnih plesih za mladince. Šteinfelser & Avsec delitev 42. do 44. mesta!

Zara Avsec in Vid Šteinfelser na tekmi v Rigi (foto: osebni arhiv)

Oglašava se iz Rige, kjer sva v soboto odplesala svoje zadnje svetovno prvenstvo v kategoriji mladincev. Tokrat sva se udeležila svetovnega prvenstva v standardnih plesih, ki je bilo najino tretje svetovno prvenstvo v mesecu in pol. Dosegla sva delitev 42. do 44. mesta od skupno 63 parov. S prikazanim plesom sva zadovoljna, s končnim rezultatom pa nekoliko manj, saj sva ciljala kar nekaj mest višje. Ampak to naju ne bo ustavilo, temveč zgolj motiviralo, da bova v prihodnje še bolj trdo trenirala.

Vid in Zara z Zoranom Plohlom

Prvič sva se udeležila kar treh svetovnih prvenstev v tako kratkem obdobju, in morava povedati, da je to zelo naporno in stresno. Zato si bova privoščila kratke počitnice, ampak res kratke, saj naju z januarjem čaka prestop v višjo kategorijo starejših mladincev in državno prvenstvo v standardnih plesih. Morava pohvaliti organizatorja tekme, ki je poskrbel, da smo se vsi tekmovalci zelo dobro počutili. Tekma je bila organizirana nad pričakovanji.

Naša dva para in Zoran Plohl (foto: osebni arhiv)


Posebne zahvale pa seveda gredo najinim trenerjem, Zoranu Plohlu, ki nama je vso tekmo stal ob strani in naju spodbujal, ter Alekseju Galčunu, Winsonu Tamu in Anastasiji Novikovi, ki so naju pripravili za to tekmovanje. (sta Vid Šteinfelser in Zara Avsec za naš portal komentirala udeležbo na svetovnem prvenstvu v standardnih plesih za mladince, ki se je odvijalo v Rigi. Priplesala sta si delitev 42. do 44. mesta. Na tekmi sta plesala tudi Enej Eržen in Tara Por, ki sta zasedla 60. mesto. V sodniškem panelu niti tokrat ni bilo slovenskega sodnika. Zmaga je šla v Rusijo k paru Kirill Kurbatov in Alexandra Revel-Muroz.)