Sebastijan Vodlan. Zaključili smo korona plesno sezono!

Plesalci iz PK Lukec Krško so končali letošnjo plesno sezono (foto: PK Lukec)

Ob koncu junija se je zaključila še ena plesna sezona za plesalce Plesnega kluba Lukec. Tokrat je bila precej drugačna, saj je ravno na vrhuncu sezone, ko je na sporedu največ plesnih tekmovanj in prireditev, nastopila karantena, ki je precej spremenila izvajanje programov kluba.

Sebastijan Vodlan je februarja organiziral Master Dance Festival Lukec Open (foto: Girafon)


Tako smo bili primorani za dva meseca ustaviti izvajanje programov na osnovnih šolah v Posavju in v klubu v Krškem, Brežicah in Sevnici. Za nekatere skupine smo pripravili spletne treninge, tako da so vsi, ki so to želeli, lahko tudi od doma sodelovali na treningih.

Žana Colarič se je veselila 4. mesta na turnirju PZS S plesom v poletje


Prav tako so bila vsa načrtovana tekmovanja in festivali žal odpovedani. Ob koncu junija je Plesna zveza Slovenije za soliste in pare uspela izvesti plesni turnir, ki so ga poimenovali S plesom v poletje. Turnirja se je udeležila tudi plesalka Žana Colarič, ki je tekmovala med starejšimi mladinkami v disciplini modern in osvojila odlično 4. mesto. Ostali tekmovalci, ki tekmujejo v malih skupinah in formacijah, so žal ostali brez priložnosti za nastop, saj pogoji niso dopuščali izvedbe tekmovanj za večje število tekmovalcev. Želimo in upamo, da bo v jeseni lahko izvedeno vsaj državno prvenstvo, na katerem se bodo predstavile tri formacije in dve mali skupini.


PK Lukec tradicionalno zaključi plesno sezono z zaključnimi poletnimi produkcijami v Krškem, Brežicah in Sevnici. kjer se na plesnem podiju predstavijo vsi člani kluba. Pogoji za organizacijo javnih prireditev žal niso dopuščali, da bi lahko produkcije izvedli, tako da so plesalci žal ostali brez zaključnega nastopa.
Kljub temu smo se potrudili in delček plesnih nastopov naših članov in naš plesni utrip združili v produkcijski video, ki sta ga pripravila naša člana, Dea Micić in Matic Bogolin. Produkcijski video si lahko ogledate na povezavi: https://youtu.be/jZxXQrKhNF8


Plesni klub Lukec vsako leto ob koncu plesne sezone podelili posebne nagrade za nadarjene mlade plesalce. Kljub temu da je bila letošnja sezona nekoliko drugačna in predvsem krajša, smo se odločili tudi letos podeliti omenjene nagrade. Nagrade za nadarjene mlade plesalce podeljujemo otrokom, ki obiskujejo naš program plesnega krožka na osnovnih šolah v Posavju. Nagrado polletno brezplačno vadnino za programe kluba v sezoni 2020/21 so letos prejeli:
Sevnica: Mija Novak (OŠ Sevnica), Daša Železnik (OŠ Boštanj), Neža Kotar (OŠ Tržišče), Nina Skrinjar (OŠ Sevnica) in Leja Gobec (OŠ Boštanj)
Brežice: Nika Valenčak (OŠ Bizeljsko), Nika Zlobko (OŠ Cerklje ob Krki), Neža Komatar (OŠ Cerklje ob Krki), Emily Škof (OŠ Bizeljsko) in Anej Kovačič (OŠ Bizeljsko).
Krško: Lana Janc (OŠ Senovo), Leon Taj Luštek (OŠ Krško), Lara Pirc (OŠ Krško), Irena Jović (OŠ Krško), Brina Hosta (OŠ Raka) in Zoja Erjavšek (OŠ Krško).

Čas je za odklop (foto: PK Lukec)


Ob koncu naj se zahvalimo vsem staršem za podporo in zaupanje v minuli sezoni. Prav tako pa se zahvaljujemo vsem mentorjem, ki so v sezoni 2019/20 skrbeli za razvoj in napredek mladih plesalcev, to so: Romana Koreber (otroške skupine in plesni krožki na OŠ in VVZ), Dea Micić (hip-hop in plesni krožki na OŠ), Luka Vodlan (plesni krožki na OŠ in v VVZ, hi. hop, standardni in latinskoameriški plesi), Elin Mateja Matjašič (orientalski plesi), Vesna Stevanović (orientalski plesi), Vanesa Krenker (hip-hop in jazz), Miha Poznič (hip-hop) in Sebastijan Vodlan (plesni krožki na OŠ, step, standardni in latinskoameriški plesi). (ob koncu nenavadne sezone razmišlja Sebastijan Vodlan, strokovni vodja programov Plesnega kluba Lukec Krško)