Še eno plesno slovo. Peter Majzelj in Maja Geršak upokojena.

Maja Geršak in Peter Majzelj sta se poslovila od tekmovalnega parketa. (Foto: Marko Mesec)

Dragi prijatelji in plesalci. Včeraj (11. oktober, op. a.) sva plesala najin zadnji ples in delila parket z najboljšimi plesalci sveta. Kakšna čast. Počutila sva se posvečeno. Vsa ta leta v svoji tekmovalni karieri sva stremela k izboljšanju in uspehu. Imela sva vzpone in padce, toda na koncu je bilo vredno. Vesela sva, da sva bila in sva še del tega. Rada bi se zahvalila vsem pleasalcem, ki so delili tekmovalni parket z nama. Pogrešala vas bova … Rada bi se zahvalila BDF, da nama je omogočil včerajšnji nastop. Res sva hvaležna. Zadnje, a nenazadnje. Hvala Juriju Batagelju in Andreju Škufci ter Melindi, da sta naju povabila, da pleševa poleg njih. Veliko sreče na mednarodni tekmi International Championships. Zatresite tla. (sta na socialno omrežje FB zapisala zdaj že ‘upokojena’ plesalca latinskoameriških plesov, Peter Majzelj in Maja Geršak, ki sta tekmovala v plesni zvezi WDC med profesionalci. Skupno kariero sta začela leta 2002 kot člana, jo za dve leti prekinila in nato aprila 2006 začela tekmovati med profesionalci. Petra in Majo sem prosila za izjavo oziroma večji intervju, a sta mi po dolgem premišljevanju le napisala:"O najini karieri, najinem plesu in najini odločitvi govoriva zelo rada, saj je to najino življenje. Sva pa zelo previdna, komu in kaj zaupava. Izjavo sva podala na svetovno plesno stran in čutiva, da je to dovolj. S tabo neuradno rada spregovoriva, kar se pa tiče Parade plesa, imava drugačno mnenje. Hvala za razumevanje."


Kaj natančno je Parada plesa ‘ušpičila’, ne vem. Uradno in neuradno pa jima v imenu Parade plesa želim vse dobro v nadaljnji karieri, ki se bo po vsej verjetnosti nadaljevala na daljnem vzhodu, kamor potuje vse več naših parov.

Že nekaj časa je namreč popularna t. i. kategorija Pro-Am, kar pomeni, da profesionalni plesalci plešejo z ljubitelji oziroma plesnimi navdušenci. Takšna tekmovanja so se začela v Ameriki, popularna pa so seveda v Rusiji, na Japonskem, v Hong Kongu, Avstralilji, na Novi Zelandiji … Postala so odličen zaslužek plesalcev, ki več ne tekmujejo aktivno. Dobro pa se da zaslužiti tudi s prodajo plesnih oblek, ki jih kupujejo amaterske plesalke oziroma plesalci. O tovrstnem tekmovanju bom napisala članek v prihodnjih dneh, ko dobim izjave ‘s terena’, ki so mi jih obljubili nekateri slovenski plesalci in plesalke, ki so v teh tekmovalnih vodah že precej časa.)