Rupnik & Kovačič & Šimenc & Orešković. Niti strela ne udari v ravni črti

Niti strela ne udari v ravni črti (foto: Manca Vukelič)

"Oblaki niso sfere, gore niso stožci, obale niso krožne in drevesna skorja ni gladka in niti strela ne udari v ravni črti." Mandelbrot: Fraktalna geometrija narave.

V pričujočem projektu Niti strela ne udari v ravni črti se srečata dva para ustvarjalcev s področja gibalnih veščin in uprizoritvenih umetnosti, ki se s skupnimi močmi podata na raziskovanje skrivnosti (in znanosti) o pojmih in pojavnostih fraktalov. Zgornji citat nam predstavlja navdih za vstop v polje gibalno-plesnega raziskovanja in iskanja skupnega uprizoritvenega jezika in forme, saj se njegova ideja lepo poveže s teorijo fraktalov in njihovo ponavljajočo se naravo, ki eliminira ravne linije in se odvija v neskončnih iteracijah spiralnega procesa.

K vizualni podobi projekta prispeva podkovan kipar, scenograf in performer Marko A. Kovačič s svojimi futurističnimi idejami in praktično izvedbo. Blaž Pavlica pa bo celoto, ovito v avdio in video podobo, odpeljal do tehnoloških dimenzij. (razmišlja plesno-gibalni četverec Katjuša Kovačič in Nikola Orešković ter Liza Šimenc in Urša Rupnik v najnovejši predstavi Niti strela ne udari v ravni črti, ki bo doživela premiero 13. septembra ob 20. uri, ponovitev pa 14. septembra v Plesnem Teatru Ljubljana)

View Gallery 4 Photos