Rita Pollacchi in Petar Đorčevski v solzah plesala v spomin Joeju Bunnu.

V spomin Joeju Bunnu (foto: Musiktheater im Revier)

Izjemna gesta Musiktheatra im Revier, naredili so res izjemen večer v spomin Joeja (Josepha Bunna, op. u.). Zbrali smo se njegovi prijatelji in kolegi, ki smo prišli z vseh koncev sveta. Težko je bilo nastopiti. Ves čas koncerta smo bili v solzah.

V spomin na Joeja sta zaplesala …
Nihče od nas še vedno ne more verjeti, da njega res več ni. Bil je izjemen plesalec, poln energije, ki jo je delil med nas. Najboljši prijatelj, ki ti je vedno stal ob strani. Program večera je bil zelo previdno izbran, od koreografij, ki jih je sam rad plesal, do tistih, ki jih je tudi ustvaril. Joe, nikoli te ne bomo pozabili! (sta za naš portal opisala dogajanje na sobotni prireditvi, preprosto imenovani Joe, solista ljubljanskega baleta Rita Pollacchi in Petar Đorčevski.
… Rita in Petar … (foto: Musiktheater im Revier)
Plesala sta na prireditvi v spomin preminulemu plesalcu Josephu Bunnu, ki je lani avgusta umrl zaradi posledice levkemije, star komaj 31 let. Prireditev je organiziralo gledališče Musiktheater im Revier iz Gelsekirchna, katerega član je bil Joe vse do svoje smrti.
Joe Bunn, veliki plesalec, ki je bil tudi član ljubljanskega baleta.
Rita in Petar sta plesala duet iz predstave Meso / Srca koreografov Rosane Hribar in Gregorja Luštka, Petar pa je nastopil še v solu iz koreografije Pet tangov koreografa Hansa van Manena. Poleg njiju so nastopili še baletni solisti: Yanelis Rodriguez, Armen Hakobyan, Alina Köppen in člani revierskega baleta. Izkupiček od prodanih vstopnic so namenili sinu preminulega baletnika, Aidnu.)

View Gallery 4 Photos