Prvič v Sloveniji danski hiphoper Dennis Thomsen

… Dennis in Tina Thomsen …

Nekdanji svetovni prvak v hiphopu, Dennis Thomsen, je svojo ljubezen do plesa razširil na področje plesne rekreacije in skupaj z ženo Tino kreiral program Urbhanize. Ime združuje glavne elemente vadbe: Urban (hip hop ulični duh plesa in glasbe) + bhangra (indijski ples in glasba) + ize (stanje duha, v katerem se znajdemo med plesom).

Prvič ga bo predstavil v sklopu festivala Plešem zase to soboto, 16. maja, ob 18. uri. Na festivalu bo odvodil enourni masterclass, naslednji dan pa bo izvedel še izobraževanje za prve Urbhanize inštruktorje v Sloveniji. "Zelo se veselim, da bom končno obiskal Slovenijo, premierno predstavil Urbhanize in spoznal vse čudovite slovenske plesalce," je za naš portal povedal Dennis. Slovenijo si je želel obiskati še od časa, ko je plesal standardne in latinskoameriške plese. Urbhanize namreč odraža pravi duh in sporočilo festivala – približati ples širokemu krogu ljudi na dostopen, privlačen in lahko sledljiv način.
… Irena Pfundner Tkalec …

"Kot sporoča že samo ime festivala, bomo vzpodbujali ples, kjer ni potrebno biti dober, ples, ki ni tekmovalen, temveč nas sprosti, nam da glas, nas pozdravi. Plesal bo vsak zase in za svojo dušo,"
pravi Irena Pfundner Tkalec. Sam festival poteka letos že drugič, tokrat v širšem obsegu. Ker je Irena med drugim inštruktorica zumbe, se je tokrat odločila povabiti in združiti v plesu številne slovenske inštruktorje.
Tako se bo celoten festival pričel z dvournim Zumba maratonom z najboljšimi slovenskimi in hrvaškimi inštruktorji, sledil bo enourni masterclass Urbhanize, za zaključek pa se bodo udeleženci festivala lahko še malce ohladili v bazenu in zaplesali tudi v vodi. Festival je nastal na pobudo organizacije CID Unesco, letos pa je njegov partner ŠUS Eurofitness, kjer se bo celoten plesno-rekreativni spektakel tudi zgodil. (sporoča organizatorka festivala Plešem zase Irena Pfundner Tkalec)

View Gallery 5 Photos