Poleg legendarne Ambroževe Maturantske parade še prvi Next Level Festival

Leta 2014 preminuli Tomaž Ambrož je oče Maturantske parade …

Prihaja največji, spektakularni praznik plesa po Sloveniji in Evropi. Največjo četvorko na svetu bo letos pospremil še prvi Next Level Festival. V petek, 17. maja, bomo tako priča še Open Air Festivalu, ki bo na najljubši praznik mladostnikov popestril z največjimi imeni glasbene scene.

… ki pa se ga na dogodku žal nihče ne spomni; ne ljubljanski župan Zoran Janković (na sliki desno) in ne predsednik države Borut Pahor.

Po končanem rednem delu že 19. Maturantske parade bodo na Gospodarskem razstavišču odmevale vsem dobro poznane uspešnice ene vodilnih domačih rokovskih zasedb Big Foot Mama. Od legendarnih Črn tulipan, Nisem več s tabo pa do Led s severa se bo temperatura višala s Plesati na soncu, Cela ulica nori, Danes je moj dan in številnimi drugimi skupine Kingston, ki bo z udeleženci pihnila 25. svečko na njihovi poti glasbenega ustvarjanja. Večtisočglavo množico bo zabavala tudi Senidah Senida Hajdarpašić, ki jo poznamo kot pevko skupine Muff. Pevka je zaslovela s pesmijo Slađana in z več kot 35 milijonov ogledi na Youtube na domači glasbeni sceni pokosila svojo konkurenco. Nastopili bodo tudi KiNG FOO, ki jih je med zvezde izstrelila pesem Začaraj me, bronasta na festivalu Slovenske popevke. Lumberjack bodo predstavili Brez nadzora brez morale – njihov prvi album, Atlas Erotika pa vas bodo z novim singlom popeljali v Frankfurt Panama. Manjkali ne bodo niti spektakularni didžeji, med najbolj vročimi ta trenutek pa Mike Vale, eden mednarodno najbolj aktivnih house didžejev, ki redno vrti po Evropi, Ameriki in Aziji. Na globalno sceno se je prebil v sodelovanju z Umekom, pod svoje okrilje pa ga vzel tudi Roger Sanchez. Njegov potencial je že večkrat izpostavil tudi Beatport, redno pa ga vrti tudi BBC Radio 1.

Letošnja Maturantska parada se bo odvijala menda samo v Ljubljani.

Plesno glasbena prireditev sicer vsako leto, ne glede na vreme, na zadnji šolski dan združi maturante iz Slovenije in tujine pod skupnim imenovalcem glasbe, plesa, sprostitve, zabave in predvsem druženja. Organizatorji na festivalu pričakujejo več kot 25.000 obiskovalcev. Tudi zaradi tega, ker se bodo letos na Gospodarskem razstavišču zbrali mladi iz vseh regij Slovenije – parada bo namreč prvič potekala samo v prestolnici Slovenije. Organizatorji so tako poskrbeli tudi za vse, tako študente kot tudi starejše, ki se bodo pripeljali iz drugih mest, in jim ponudili polovično ceno povratne vozovnice.

Prireditev, ki je že zapisana v Guinnessovi knjigi, bo tudi letos v znamenju podiranja novega rekorda, tokrat samo v Ljubljani. Plesalci bodo spet poskušali priti do častnega naziva največje četvorke na eni lokaciji in najbolj množičnega sočasnega plesa.

Voditeljica Maturantske parade bo, kot že vsa leta do zdaj, Mateja Hočevar Prokofjev.

"Vsakoletni vpis v Guinnessovo knjigo rekordov dokazuje, da je Maturantska parada odmeven dogodek, ki udeležencem, tako maturantom kot starejšim, pomeni veselo obliko zabave in plesa, ki samo v prestolnici vsako leto združi več tisoč mladih. To je dejstvo, na katerega smo v plesni šoli Urška zelo ponosni, sam vpis v Guinnessovo knjigo rekordov pa je lepa promocija," pravi Mateja Hočevar Prokofjev, plesna pedagoginja .

Kot vsako leto bodo festival tudi letos podprli predsednik republike Slovenije, župani slovenskih mest, lokalne turistične organizacije in številni partnerji prireditve, med njimi Telekom Slovenije, ki je partner prireditve že od njene prve izvedbe. (so sporočili za naš portal iz agencije GIG, ki zakoncema Borisu in Mateji Prokofjev iz UrškePro pomaga organizirati t. i. ‘after party’ po odplesani Maturantski paradi. O dogajanju pred parado sem pisala tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=5779#.XMxO2-gzY2w; me zelo zanima, če bo županu Mola Zoranu Jankoviću ali predsedniku države Borutu Pahorju uspelo v pozdravnem govoru z enim samim stavkom omeniti idejnega očeta Maturantske parade Tomaža Ambroža. Od leta 2014, ko je Tomaž preminil, nobenemu žal še ni uspelo.)

 

View Gallery 6 Photos