Po nova plesna znanja k Milanu Tomášiku in Theu Clinkardu

Milan Tomášik (foto: Albert Vidal) in Theo Clinkard (foto: Stephen Wright) bosta vodila prvo edicijo delavnic.

Zavod 0.1 na slovensko uprizoritveno sceno znova prinaša izjemno priložnost za mlade gibalce, plesalce, igralce. V minulem letu so v sodelovanju z Javnim zavodom Mladi zmaji izpeljali program Gibarna, sklop petnajstih delavnic z odmevnimi domačimi in mednarodnimi mentorji, med njimi tudi Scott Jennings, Olivia Ancona, Joan van der Mast, Leja Jurišić, Matjaž Farič. Njihov letošnji program Gib:Lab predstavlja nadgradnjo lanskega programa, oblikovali pa so ga neposredno v dialogu z lanskoletnimi udeleženci programa.

(oblikovanje Hana Jesih)


Kaj je Gib:Lab? Gib:Lab je brezplačen gibalni laboratorij, osredotočen na poglobljeno skupinsko raziskovanje manj znanih tehnik gibanja in telesnega izraza. Namenjen je mladim gibalcem, plesalcem, igralcem do 29. leta in obsega dva vikenda intenzivnega raziskovanja s štirimi mednarodno uveljavljenimi mentorji. Prvo edicijo GIB:LAB bosta vodila Milan Tomášik in Theo Clinkard, in sicer od 28. do 29. 8. 2021, od 9.30 do 17.30 v prostorih Mladi zmaji Zalog, Zaloška 220, Ljubljana.

Milan Tomášik v predstavi Silver Blue (foto: Albert Vidal)

Milan Tomášik je plesalec, koreograf in pedagog, ki od leta 2004 živi in ustvarja v Sloveniji. Diplomiral je na P.A.R.T.S., mednarodni šoli sodobnega plesa v Bruslju. Je soustanovitelj mednarodno uspešne skupine Les SlovaKs, s katero je soustvaril tri celovečerne predstave. V Sloveniji je sodeloval z uveljavljenimi koreografskimi imeni, kot pedagog je poučeval na En-Knap Group, Ultima Vez, Štúdio Tanca, Plesni Teater Ljubljana, The Place, SEAD, DOCH, itd. Leta 2014 je ustanovil plesno skupino Milan Tomášik & Co. Več o Milanu tukaj www.milantomasik.com

Theo Clinkard na lanskem festivalu Front@ (foto: Kolomanko)

Theo Clinkard je britanski koreograf, pedagog, performer in oblikovalec. Po končanem študiju na Rambert, šoli za balet in sodobni ples v Veliki Britaniji, je sodeloval v predstavah mednarodno odmevnih koreografov, kot so M. Bourne, W. Mcgregor, R. Bonachela itd. Ustvarja lastne predstave, koreografira za priznane ansamble, kot npr. Tanztheatre Wuppertal Pina Bausch, Danza Contemporanea de Cuba in Candoco Dance Company in plesne akademije Ballet Junior de Geneve, SEAD itd. Vse o Theou si preberite tukaj http://www.theoclinkard.com

Jernej Bizjak je gonilna sila projekta GIB:LAB (foto: Drago Videmšek)

Gib:Lab je primeren za vse, ki imate dobro gibalno predznanje in ste stari do 29 let. Udeležba je brezplačna, število mest je omejeno! Zaželena je prisotnost na obeh dneh laboratorija, saj se raziskovanje navezuje in nadgrajuje. Za prijavo pošlji e-mail na info@institute01.org z letnico rojstva ter s kratkim sestavkom o dosedanjem plesno/gibalnem udejstvovanju in motivacijskim delom, zakaj si želiš udeležiti gibalnega laboratorija. (sporoča in vabi po nova plesna znanja plesalec in koreograf Jernej Bizjak, ki organizira Gib:Lab)