Plesalci Urške profesionalno odplesali na odru ljubljanske Opere

Metka Bizilj Mesesnel (desno) s plesalko Ano Mesec.

"Točka na modni reviji je nastala na željo Andreja Stražišarja -Teater, naj predstavimo zgodovinska obdobja, odkar je Mura prisotna na slovenskem trzišču. Odločila sem se za 30. leta, torej obdobje charlestona, 50. leta v stilu rock and rolla, 70. sem povezala z hipimanijo, 90. pa z obdobjem Michaela Jacksona. Ker je šlo za modno revijo, sem za finale izbrala Madonnin Vogue.

Ana Jurenec&Vedran Čelič in Lukaš Mušinka&Tina Walme.
Skupaj s plesnimi pari smo nekoliko predelali njihove koreografije quicstepa, jive-a, rumbe in cha cha-ja in z veliko smeha in zabave na treningih sestavili skupinski finale. Obleke smo nekoliko priredili, dodali določene dodatke značilne za posamezno obdobje, in pod reflektorji na odru so prevsem obleke plesalk s številnimi kamni resnično zaživele.
Miha Žerjav&Valerija Musina in Jure Bergant&Ana Mesec.
Največji izziv je, sicer zelo izkušenim plesalcem, predstavljal sprehod po modni pisti, vendar so to nalogo, po mnenju številnih gledalcev, opravili celo bolje kot marsikateri maneken. Za plesalce in zame je bil nastop na prestižnem odru ljubljanske Opere seveda izziv, saj smo navajeni plesati v drugačnih dvoranah, vendar so v nastopu uživali tako plesalci kot tudi jaz, upam pa seveda, da tudi vsa preostala publika." (je po nadvse uspešnem nastopu na modni reviji Mure komentirala priprave in nastop štirih Urškinih plesnih parov Jure Bergant&Ana Mesec, Miha Žerjav&Valerija Musina, Lukaš Muškina&Tina Walme, Vedran Čelič&Ana Jurenec plesna pedagoginja Metka Mesesnel Bizilj)
Foto: Marko Mesec www.fotomesec.com