Ples v meni. Gala večer prvakov z življenjsko zgodbo Nine Wabra Jakič

Staša Tušar in njena Harfa.

"Dve predstavi sta včeraj, 28. marca, zaznamovali Gala večer prvakov na odru ljubljanske Opere in baleta, na katerem so se predstavili najboljši slovenski plesalci jazza, moderna, show dancea, stepa in orienta z najbolje nagrajenimi tekmovalnimi koreografijami minule sezone.

Nastope plesalcev si je ogledal predsednik države Borut Pahor …
Prvo predstavo  so s svojo prisotnostjo med drugim počastili predsednik države Borut Pahor, predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije in  ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, izjemno dobro obiskana druga predstava pa je še potrdila, da stvaritve mladih plesalcev pravzaprav tudi zares sodijo na oder opere in baleta.
… Nina Wabra Jakič …
Dodaten žar je predstavi dala rdeča nit, in sicer življenjska zgodba Nine Wabra Jakič, ki jo je med plesnimi točkami tudi sama pripovedovala. Idejna vodja Gala večera prvakov, sicer  predsednica sekcije za moderne tekmovalne plese pri Plesni zvezi Slovenije, ki je večer tudi organizirala, Fiona Johnson Kocjančič si želi, da bi postal večer, ki je povsem izpolnil pričakovanja, tradicionalen. "Bil je to lep, ganljiv in čuten večer, s prelepimi koreografijami in predvsem izvrstnimi  plesalci z ogromno energije in s še večjim srcem. Hvala vsem, da ste to ljubezen do plesa, v kateri se skriva ogromno trdega dela, odrekanja in solz, delili z nami," pravi Fiona Johnson Kocjančič.
… N’taka v izvedbi PK Lukec Krško …
Na odru smo lahko videli modern člansko malo skupino s točko The force, mladinsko show dance formacijo s točko Another brick, Barbaro Krašovec,  Klaro Lainšček, Jana Ravnika, Petro Zupančič, Niko Horvat, Sabino Pajmon in Matica Bizjaka, pa malo skupino z Novicami, mladinsko modern malo skupino s točko Swiss knife,  Arniko Matko Juvančič, Stašo in Ingrid Tušar, Sebastjana in Luko Vodlana, člansko malo skupino v stepu, Saro Jurkas Omerza, Tino Turk in Mateja Vouška, malo skupino  Coctail in show formacijo 400 Metrov Mešano, orient malo skupino ter člansko show dance malo skupino s Pandorino skrinjico.
…Tehtnica čustev v izvedbi Staše in Ingrid Tušar …
Pod  njihove koreografije so se podpisali Mitja Popovski, Mimi Marčac Mirčeta, Matevž Česen, Sebastjan Vodlan, Blaž Godec, Jadran Živkovič in Mirjam Podobnik, plesalci pa so člani D Kazina, PK Bolero, PK Urška Ljubljana, PK Lukec in PC Terpsihora."  (so sporočili iz PR-službe sekcije za Moderne tekmovalne zveze pri PZS)
… Klara Lainšček. (Foto: Nikola Janušič)
View Gallery 6 Photos