Petra Ravbar. Skupaj zaplešimo ljubezen.

Petra Ravbar je članica PK Bolero. (Foto: Tija Ažman)

Projektu Dance Amore sem se pridružila predvsem zaradi želje po novem znanju in nastopanju, v čemer neizmerno uživam. Že takoj, ko mi je Jurij Batagelj predal zgodbo šova, sem vedela, da bo to nekaj bombastičnega, iskrenega in vrhunskega, nekaj, česar na naših odrih še nismo videli. V neizmerno čast mi je, da sem lahko del tega mozaika, ki se bo sestavil na odru Gallusove dvorane.

V šovu predstavljam sanjavo najstnico, ki se zgleduje po svoji prijateljici in skupaj z njo raziskuje brooklynske ulice. Je predstavnica nove generacije. V vlogi se počutim odlično, saj se je lepo vrniti v najstniška leta in na svet gledati brez skrbi.
V šovu mi predstavljajo izziv skupni plesni deli, ki izhajajo iz latinskoameriških plesov. Sama izhajam iz sveta show, modern in jazz plesov, zato te zvrti nisem ravno vajena, vendar  menim, da je treba vsak izziv sprejeti z odprtimi rokami in biti zanj hvaležen, zato se nestrpno veselim končnega izdelka.
Smo v času ‘hitrega’ življenja, vsem se nekam mudi in ljudje potrebujejo nekaj, da jih sprosti in napolni z energijo. Šov, ki smo ga smo ustvarili s sodelujočimi pod taktirko Jurija Batagelja, bo poskrbel za totalen odklop od vsakdanjega življenja in gledalca popeljal na ulice New Yorka, v leto 1947, polno plesa, dobre glasbe, vročih ritmov, ljubezni, strasti … Gledalcem želimo predati zgodbo skozi ples, da začutijo dogajanje na ulicah New Yorka, želimo, da jih zasrbijo pete in da skupaj z nami odplešejo v naš čas.
… (foto: Tija Ažman)
Trenutno ‘finiširamo’, saj so do premiere le še trije dnevi (sporočilo smo dobili v torek, op. u.). Pilimo še zadnje finese, pozornost posvečamo dramaturgiji, ki je v šovu res pomembna, saj preko nje gledalec zaživi z nami. Plesne točke pa bodo svojo piko na i dobile pod odrskimi lučmi. Vabljeni na šov, kakršnemu še niste bili priča, 8. in 9. septembra v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Pridružite se nam, da skupaj zaplešemo ljubezen. (je za naš portal sporočila razmišljanja ‘tik pred zdajci’ oziroma tik pred premiero plesnega spektakla Dance Amore plesalka Petra Ravbar)
 

 

 

 

 

View Gallery 5 Photos