Odprta plesna scena na Lentu s tremi odličnimi predstavami!

Minka Veselič Kološa skrbno izbere program Odprte plesne scene.

Odprta plesna scena je del rednega programskega sklopa JSKD OI Maribor vse od leta 1992 in stalnica festivala Lent od 1998. Predstavlja različne domače in gostujoče sodobne plesne presežke, ustvarjene v zadnjem času. Je priložnost za prepoznavanje vrhunskih mladih umetnikov, aktualnih razmišljanj, izmenjav idej in promociji plesne umetnosti.

Čudovito preživetje

Javni Sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Maribor z izvajanjem Odprtih plesnih scen briše meje med ljubiteljsko in poklicno plesno sceno in jih čim bolj združuje. Minka Veselič Kološa, ki je umetniška vodja letošnje že 28. Odprte plesne scene v okviru Festivala Lent, je izbrala tri predstave, ki so zaznamovale letošnjo iztekajočo se sezono. V torek, 18. junija, ob 20. uri se predstavlja domačinka April Veselko s predstavo Čudovito preživetje, Š.I.K.v izvedbi Plesne izbe Maribor. Čudovito preživetje je predstava, ki raziskuje lepoto človeške ranljivosti, preizkuša osebne meje in nas izziva, da opustimo stanje udobja ter se odpravimo na potovanje v neznane razsežnosti naših še neodkritih zmožnosti. Koliko zmore telo? Kaj vse prenese um? Kako se telo in um spreminjata skozi ekstremno izčrpanost? Kako se prilagajata in nadgrajujeta? Na kakšen način najlažje premagujemo napore? Ali smo pripravljeni starega sebe pustiti zadaj za premik na nov nivo? Koliko smo se pripravljeni izpostaviti? Koliko tega, kar že imamo, tvegati?

Chorus (foto: Urška Boljkovac)

V sredo, 19. junija, bo na ogled Chorus v produkciji Kina Šiška in Festivala Exodos Ljubljana, snovalci so Žigan Krajnčan, Gašper Kunšek, Jan Krmelj. O predstavi smo na našem portalu pisali tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=5840#.XQYgPogzY2w

Fight Bright (foto: Stanislav Dobak)

Zadnji dan, v četrtek, 20. junija, pa v produkciji KUD Cortesia kolektiv MT & CO, torej Milan Tomašik s predstavo Fight Bright. O predstavi in Milanu si preberite tukaj https://www.paradaplesa.si/?Id=na_spici&View=novica&novicaID=5586#.XQYgnYgzY2w

Vse predstave bodo v Lutkovnem gledališču Maribor ob 20.00. Vstopnica za posamezno predstavo je pet evrov, če pa imate potni list Lenta, je za vas vstop prost. Vabljeni na ogled!
 

View Gallery 4 Photos