Odločitev Mire Marič. Adijo, Slovenija, dobrodošla, križarka. Živim svoje sanje!

Mira Marič bo plesala in potovala. (Foto: osebni arhiv)

V Sloveniji sem imela v redu službo in dobro plačilo, poučevala sem balet, nastopala v TV-oddajah, koncertih, videospotih. Ampak nekako sem ugotovila, da sem obstala na eni točki, preprosto sem začutila, da potrebujem večji izziv in da zmorem več. Glede na to, da sem si želela tudi potovati, sem pomislila na križarko, kjer bi lahko združila ples in potovanje. Tako sem začela pošiljati e-maile na različne križarske združbe, ki sem jih našla na internetu, poslala sem preko 30 e-mailov s svojim življenjepisom. Takoj isti teden sem dobila tri odgovore. Napisali so mi, da se jim zdi moj profil zelo zanimiv in da naj pošljem plesne videoposnetke s skoki ter obrati. Nato sem uspešno opravila razgovor preko skypa s koreografinjo Sophie Saumon, ki prihaja iz Francije in s svojo plesno skupino sodeluje z grško križarsko združbo International Majestic Cruises. Tako sem prihodnji dan na e-mail prejela šestmesečno pogodbo.

Zame je bil to velik šok, ker si nikoli nisem mislila, da bo šlo tako hitro, saj so mi rekli, da čez tri tedne začnemo z vajami v Franciji. Bila sem presrečna. V treh tednih sem morala pustiti službo, poiskati nekoga, ki me bo nadomestil pri poučevanju otrok, narediti petdnevni tečaj za varnost na ladji, poseben zdravniški fitnes pregled in še mnogo drugih stvari. Res je bila zame to velika odločitev, kajti začutila sem, da grem ven iz nekega varnega območja, ampak ravno to je bilo tisto, kar me je privlačilo. Zdaj se počutim močnejšo in bolj živo.
Že en teden sem v Franciji, v mestu Bordeaux, kjer imamo treninge vsak dan od devetih zjutraj do šestih zvečer, saj se moramo v treh tednih naučiti štiri 50-minutne šove. Gre za muzikale Levji Kralj, Fantom iz opere, Hair in Chic Parissiene. Z mano v skupini so še štiri punce, ki prihajajo iz Romunije in Anglije, ter en fant, ki prihaja iz Ukrajine. Pozneje se nam bodo pridružili še akrobati in pevci. Eden od pogojev je bil tudi znanje nemškega jezika, saj imamo v ples vključen tudi tekst. Na ladji je večina gostov nemško govorečih, kar pa zame ne predstavlja večje težave, saj sem tri leta živela v Salzburgu, kjer sem obiskovala Akademijo za ples.
Zdaj res lahko uporabim svoje plesno znanje in ga še nadgradim. Je zelo naporno, najtežje si je zapomniti vse korake v tako kratkem času, saj se 20. aprila že vkrcamo na ladjo. Pluli bomo po Mediteranu in Atlantiku, obiskali bomo Španijo, Portugalsko, Grčijo, Irsko, Islandijo, Grenlandijo in mnoge druge države.
… (foto: osebni arhiv)
Najbolj se veselim Irske, Islandije, Grenlandije, ker je narava tam res očarljiva že na slikah, kaj šele v živo. Preprosto sem presrečna, da lahko živim svoje sanje. S trdim delom, močno željo in pogumom je vse mogoče! (je za naš portal povedala plesalka Mira Marič, ki se je odločila ustaljene plesne tirnice v Sloveniji zamenjati za službo na valovih. Srečno, Mira!)

View Gallery 5 Photos