Odlično! Slovenska baletnika na velikem opernem balu na Dunaju.

Lan Dan Kerštanj in Tea Bajc …

60-letnico odmevnega dunajskega dogodka je v dunajski državni operi spremljalo več kot 5.000 obiskovalcev, ki so za vnaprej razprodane vstopnice plačali od 290 do 20.500 evrov. Daleč vnaprej je razprodana tudi generalka, zato ni čudno, da dogodek ob TV-sprejemnikih vsako leto spremlja več kot milijon gledalcev.

… sta zaplesala …
Častno je biti del dogodka, zato si mladi baletnik iz Slovenije Lan Dan Kerštanj (gojenec Baletne akademije dunajske državne opere) šteje v veliko čast, da je sodil med izbrance v uvodni baletni koreografiji letos že drugič. Letos je plesala tudi Tea Bajc, prav tako gojenka dunajske baletne akademije.
… na slavnostnem dogodku v dunajski državni operi …
16-letna Ljubljančanka Tea in 17- letni Blejčan Lan Dan sta edina Slovenca na akademiji, Lan tretje leto, Tea pa drugo, in izbor za nastop na prestižnem dogodku, kot je operni ples, je seveda zanju dobra referenca. Letos so plesalci baletne akademije nastopili ob velikih imenih dunajskega baleta v dobrih deset minut trajajoči koreografiji Vladimira Malakhova na glasbo Johanna Straussa "Accelerationen Walzer".
… oba mlada baletnika sta edina Slovenca …
Oba mlada baletnika sta tudi izbranca akcije Mladi upi Zavarovalnice Triglav. (je za naš portal sporočila Danova mama Branka Smole. Obema mladima baletnikoma čestita tudi ekipa našega portala!)
… na dunajski baletni akademiji …
View Gallery 5 Photos