Novoletno voščilo. Tea Bajc. Preživeti vsak dan je največje darilo!

Teo Bajc čaka svetleča baletna kariera.

Zanimivo se mi zdi, zakaj je novo leto izbrano kot dan, po katerem naj bi se vse na novo začelo – zadamo si nove zaobljube. Zakaj? Imamo vsak dan, vsako jutro, da začnemo na novo. Da si voščimo, da si zaželimo lep dan, ker smo prejšnjega preživeli. Zelo preprosto je, a žal velikokrat pozabimo, da preživeti vsaki dan je največje darilo. Koliko ljudi, živali umre v dnevu in prihodnji dan zanje ne obstaja več. Hvaležni za to, kjer smo in kar nam je bilo dano. Če se veselimo prav vsakega trenutka in se ga zavestno zavedamo, bomo vsak dan preživeli kot nekaj novega v življenju – za kar nekateri menijo, da se lahko zgodi le po novem letu.

Iz malega raste veliko …
Ob tej priložnosti bi se le rada zahvalila ljudem in skupnosti, za katere menim, da so mi pomagali na poti do življenja, ki ga živim zdaj. Ker je bila ta izjava povezana z večerom, na katerem sem plesala, bi se rada najprej zahvalila Zavarovalnici Triglav in ga. Vojki Novak, ki me zdaj že tretje leto finančno podpirata. Vesela sem, da se je v Sloveniji ustvarila skupnost Mladi upi, ki pomaga mladim talentom uresničiti sanje. Iskrena vam hvala!
… veliko … (foto: Simon Kupferschmiedfotografie)
Hvala moji mami in tatu (očiju), ki me vedno podpirata in mi stojita ob strani, še bolj pa takrat, ko se prebijam skozi težka obdobja. Vsak objem in poljubček na lica cenim bolj kot vse drugo. Mlado sta me pustila v svet in mi zaupala, za kar sem jima iskreno hvaležna. Nikoli me ne želita razočarati in se trudita po svojih najboljših močeh ne glede na težave, skozi katere sta se morala sama prebiti. Vzgled sta lahko ne le meni, ampak tudi preostalim. Rada vaju imam in želim vama vse najboljše. Da najdeta tudi kaj več časa zase, brez skrbi in stresa.
… z mami …
Hvala vsem profesorjem za vsa, lahko bi rekla, potrpežljiva leta (smeh). Za vse znanje, ki sem ga prejela od vas. Ne le na baletnem področju, ampak tudi o življenjskih izkušnjah.
… baletni prijatelji … (foto: FB)
In pa hvala prijateljem, ki jih imam večinoma v tujini – zato pišem tudi v angleščini: ‘Guys, thank you for being always by my side since I was 12 years old. To go and live a life I always dreamed for, was never easy for me. But with your help/friendship I forgot all my troubles and all the time I wanted to give up. You’ve always made me smile, whenever I had a bad day. You are like my second family.  I love you. Wish you all the best fot the future! Hugs and kisses’. (je ob novoletnem voščilu razmišljala mlada balerina Tea Bajc, ki se šola na Dunaju. Uspešno je nastopila na novoletnem koncertu Zavarovalnice Triglav s partnerjem Lanom Danom Kerštanjem in po nastopu za naš portal povedala: "Skladba, na katero sva plesala, je bila dana s strani Zavarovalnice Triglav. Pravi izziv je bil sestaviti koreografijo klasičnega baleta na arijo iz opere Turandot. Tega nikoli prej še nisem.
Tea Bajc in Land Dan Kerštanj na nastopu v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Glede na to, da prihajam iz umetniške družine, kjer je moja mama operna pevka, sem to arijo/ opero že prej zelo dobro poznala. Vsakokrat ko slišim izvedbo Nessun Dorme od Pavarotti-ja, se mi naježi koža. In plesati na to skladbo v živo, z orkestrom, s pevskim zborom in solistom je bil zame zares pravi užitek za dušo in telo. Pa tudi če Pavarotti ni pel. Čutila sem, da je bil prisoten. Vsakokrat mi je v veliko veselje, ko nastopim pred množičnim občinstvom. Tokrat je bila na nastopu prisotna malo večja trema. Z Lanom sva morala še zadnje ure pred začetkom spreminjati koreografijo. Isti večer so bile tudi druge tehnične težave, ki pa so nama povzročile še dodaten stres. Navsezadnje
– glede na to, da stvari niso šle  gladko, sva z Lanom dala vse od sebe in pokazala največ, kar sva lahko v danem trenutku. In na to sva, mislim, oba ponosna!"

View Gallery 6 Photos