Novoletno voščilo. Goga Stefanovič Erjavec in ekipa PFC. Več plesa, manj stresa!

Z lanskim letom smo v Plesnem forumu Celje lahko zadovoljni, čeprav v plesu velja pravilo, da nikoli ne smeš biti povsem zadovoljen, ker si lahko vedno boljši. Zastavljene cilje smo uresničili in celo presegli. Na državnem Opusu smo dosegli odlične uvrstitve, štiri zlata in štiri srebrna priznanja, na mednarodnem Opusu pa je naša plesalka Ana Cvelfar prejela priznanje v kategoriji B za najboljšo miniaturo v celoti (nagrado je delila s plesalcem Filipom Štepcem). V letu 2017 smo že desetič uspešno organizirali edini festival sodobnega plesa v regiji, 10. Korpus, ki je tri dni potekal v dvorani Plesnega foruma Celje. Slavnostni Korpus je v pestrem programu združil več kot 80 mladih plesalcev z vse Slovenije. Poleg plesalcev PFC so sodelovale še skupine: Harlekin in Igen iz Celja, Glasbena šola Laško, skupina Qulenium iz Kranja, SVŠGL iz Ljubljane, Plesna Izba Maribor, Plesni studio N Velenje … Organizirali smo tudi odlično plesno delavnico Fluid balance pod vodstvom Katjuše Kovačič in Nikole Oreškovića. O legendarni koreografinji in plesalki Trishi Brown je mladim plesalcem predaval tudi plesni teoretik Rok Vevar. Premierno se je prvič občinstvu predstavila plesna skupina odraslih plesalk, ki so nekoč plesale pod streho PFC. Pod koreografskim vodstvom Save Malenšek so ustvarile celovečerni plesno gledališki projekt (V)ODA ŽENSKI, ki je navdušil občinstvo.

….
Plesni forum Celje je uspešno sodeloval tudi na območni in regijski reviji V plesnem vrtincu (marec, april) ter na državnih festivalih Pika miga oktobra v Velenju, festivalu Transgeneracije v Cankarjevem domu aprila v Ljubljani ter novembra na Živi 2017 v Centru kulture Španski borci v Ljubljani. Zelo smo bili veseli tudi plesnih gostovanj v Plesnem forumu Celje: s predstavo Kalipso se je oktobra predstavila plesalka in avtorica Tina Valentan, s koreografijami Solo for real REAL in Don’t kiss sta se predstavila mednarodno priznana plesalca in koreografa Jernej Bizjak in Fabio Liberti, vokviru sodelovanja z Zavodom 0.1. je bil prikazan tudi video film Torzo v izvedbi igralca in gibalca Klemna Janežiča. Za mlajše gledalce smo z novo zasedbo obnovili priljubljen celovečerni multimedijski projekt TV Avantura, s katerim smo uspešno gostovali decembra v Kulturnem domu v Novi Gorici. Za piko na i smo ob zaključku leta , 22. 12.  2017, pripravili Novoletni plesni vlak, ki je na oder PFC pripeljal prav vse skupine, ki ustvarjajo in plešejo v Plesnem forumu Celje in ki so v dveh delih napolnile dvorano ter navdušile občinstvo. Lepšega zaključka leta si ne bi mogli želeti. Ob vseh plesnih dogodkih smo v ‘dnevni sobi’ Plesnega foruma Celje organizirali tudi številne prireditve in koncerte za dušo: mednarodna zasedba Istranbul, Štirje tenorji (Hrvaška), koncert Vlada Kreslina in Malih bogov, monokomedija Zijaha Sokolovića, mednarodna jazz zasedba ZZ Quartet, koncert Žaka Houdeka (Hrvaška), koncert Trium ter koncert vrhunskega igralca in intrepreta Radeta Šerbedžije, ki je z gostom Juretom Ivanušičem in glasbeno zasedbo Zapadni kolodvor znova navdušil občinstvo.
Svojim kolegom plesnim pedagogom in koreografom želim, da kljub številnim problemom, ki nas pestijo, ter večni finančni ‘podhranjenosti’ sodobnega plesa ne izgubijo vere, ljubezni, energije in strasti do plesnega ustvarjanja! To je tisto, kar nas vse iz plesne scene poganja. Naj skozi plesno ustvarjanje še naprej širijo plesni ‘virus’, ki osrečuje telo in duha!!! Vsem bralcem Parade plesa želimo poleg zdravja, ljubezni in osebne sreče še veliko užitkov ob nadaljnjem spremljanju novic s plesne scene! Več plesa, manj stresa! (je pogled nazaj in so želje za novo leto Goge Štefanovič Erjavec ter ekipe Plesnega foruma Celje)